Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Αρνητική γνωμάτευση από το Ν.Σ. Φλώρινας για τη τροποποίηση της Μ.Π.Ε. του έργου "Εκμετάλλευση κοιτάσματος λιγνίτη στο ορυχείο Κλειδίου".

ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΥΗΣ.
 
ΤΟ Ν.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Μ.Π.Ε.  ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙΟΥ. 
 Δικαιωμένη αισθάνεται η Κίνηση Πολιτών Βεύης από την όλη εξέλιξη στο θέμα της τροποποίησης των όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Εκμετάλλευση κοιτάσματος λιγνίτη στο Ορυχείο Κλειδίου". Μετά την αρνητική γνωμάτευση του Τοπικού Συμβουλίου Βεύης και του Δήμου Μελίτης με ομόφωνες αποφάσεις έκτακτων συνεδριάσεών τους, τις οποίες ζήτησε η Κίνηση Πολιτών Βεύης με την με αρ. πρωτ. 5/13-3-2010 επιστολή της, με τη σειρά του και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας γνωμοδότησε αρνητικά με απόφασή του (κατά πλειοψηφία) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, με το αιτιολογικό ότι η τροποποίηση δεν καλύπτει την ασφάλεια των κατοίκων.
Ένσταση επί της παραπάνω μελέτης κατέθεσε και η Κίνηση Πολιτών Βεύης.
Αν και το αίτημα της ΔΕΗ ήταν συγκεκριμένο και αφορούσε τροποποίηση που αφορά την εκπλήρωση συγκεκριμένου όρου των εν ισχύ περιβαλλοντικών όρων και δεν υπάρχει καμία τροποποίηση στον σχεδιασμό ανάπτυξης του ορυχείου, εν τούτοις με την κινητοποίηση που πέτυχε η Κίνηση Πολιτών, κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που θεωρούν ότι στην περιοχή ζουν "ντουρντουβάκια" που αποδέχονται να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους.
Η συνέχεια του αγώνα της Κίνησης Πολιτών Βεύης θα δοθεί στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για την οριστική απόρριψη της Μ.Π.Ε.