Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κατώτερος των περιστάσεων...

Αφού επέβαλε ανθρώπους αμφιβόλου πολιτικής και επαγγελματικής προελεύσεως στο κόμμα του, επειδή του έκαναν παρέα κατά τη διαμονή του στην έπαυλή του εν Κηφισία την περίοδο που ζούσε σε πολιτική έρημο, τώρα διαπραγματεύεται και τη διαφύλαξη του προσωπικού του πολιτικού μέλλοντος.
Αφού περιχαράκωσε και απομόνωσε το κόμμα του από τα ευρωπαϊκά αυτάδελφα, τώρα παίζει τα τελευταία χαρτιά της πολιτικής του καριέρας πάνω σε τσόχα που μυρίζει φορμόλη. Ξέρει πια, ότι η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι, κατάλαβε ότι ο ιστορικός και ο ποιητής του μέλλοντος θα τον αναφέρουν ως τη μοιραία φιγούρα. Ως εκείνο τον καταραμένο πρίγκιπα, που χρόνια περίμενε απομονωμένος και σιωπηλός την ώρα που οι πλανητικές συγκυρίες θα του επιτρέψουν να κυβερνήσει, αλλά η Κλωθώ του έδειχνε έναν θρόνο με πτωχευμένους υπηκόους. Στη σκέψη αυτή τα χάνει. Θολώνει. Μοιάζει...μουδιασμένος. Μονίμως φαίνεται ετεροχρονισμένος. Δια βίου δεύτερος. Επαναλαμβανόμενα καθυστερημένος στα πολιτικά αντανακλαστικά του. Εκ του αποτελέσματος, κατώτερος να διαχειριστεί τις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα. Φοβικός και καταγεγραμμένα αχάριστος. Οφείλει, όμως τώρα, να δει ότι οι στιγμές είναι πιο σημαντικές από το "όχι" που είπε κάποτε για μιαν Μακεδονία. Πρέπει να ξεπεράσει τη στιγμή εκείνη που θεωρεί παρακαταθήκη του στην ιστορία και τώρα -εν μέσω έκλειψης Σελήνης και έλλειψης ηγετών- να λάβει μιαν απόφαση που θα τον ανασύρει από τα γκρίζα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Η ιστορία ακόμα γράφεται. Η ιστορία τώρα γράφεται...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά πριν λίγο.

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στις 15:50, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά.
Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε για άλλη μια φορά να συναινέσει στο "λάθος" της κυβέρνησης και απέρριψε τα σενάρια που επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός για οικουμενική κυβέρνηση.

Ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για το ....Μαξίμου!

Πυρετός συσκέψεων στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση και φυσικά για την ...επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός άμυνας έχει συνομιλήσει τις τελευταίες ώρες με πάνω από 70 βουλευτές για τις δραματικές στιγμές που περνά το κόμμα τους. Συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου προσπαθούν να δουν τα πραγματικά σχέδια του Παπανδρέου και δε στέκονται στις δηλώσεις του ότι "δεν θα πάει σε εκλογές ή ότι θα προσωρήσει με κάθε κόστος". 
   Αυτή τη στιγμή εξετάζονται  δύο ενδεχόμενα: το πρώτο τι θα γίνει σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές.
Με ποιους όρους και με ποιον αρχηγό θα πάει το βαθύτατα λαβωμένο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αναρωτιούνται πολλοί μέσα  στο κυβερνών κόμμα. Και το δεύτερο αν πράγματι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να "αποδράσει" παραιτούμενος από πρωθυπουργός και ανοίγοντας το δρόμο στον επόμενο πρωθυπουργό που θα προκύψει μετά από ψηφοφορία των μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
   Σε κάθε περίπτωση αυτό που λένε στο επιτελείο του Βενιζέλου και όχι μόνο, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει το βίο της, καθώς κι ότι το μεσοπρόθεσμο δεν περνά ....