Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κολωτούμπας νούμερο 2;

Συγνώμη αλλά...
Αυτός δεν ήτανε που δεν ήθελε το ΔΝΤ;
Αυτός δεν ήτανε που δεν ήθελε το μνημόνιο;
Αυτός δεν ήταν που δεν γούσταρε τους "Μέρκελζι";

Τελικά ΟΛΟΙ τους είναι "κωλοτούμπες" και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του πρωθυπουργού!





Πηγή: tromaktiko

Φήμες για κυβέρνηση σωτηρίας υπό τον Παπαδήμο

Μεγάλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαφωνούν με το δημοψήφισμα, ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση αυτή

Για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάνει λόγο το Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι μεγάλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαφωνούν με το δημοψήφισμα, ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να κινηθεί προς την κατεύθυνση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου πληθαίνουν οι φωνές στο κυβερνών κόμμα που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι

Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι φωνές στο κυβερνών κόμμα που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Όπως ανακοινώθηκε, μετά από αίτημα κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι θα συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε από νωρίς το πρωί τη σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος, σημειώνοντας πως διαφορετικά δεν έχει νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης.
«Προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας - Επιστροφή στη δραχμή δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος.
Την αντίθεσή του στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσερχόμενος στη Βουλή, τονίζοντας ότι προέχει η εθνική ενότητα αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Ήμουν αρνητικός για το δημοψήφισμα, το είπα στο υπουργικό αλλά δεν εισακούστηκα, τώρα να σώσουμε ό,τι σώζεται και να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Την πρότασή της για άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μετά εκλογές επανέλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου. «Τα ψέμματα τελείωσαν. Είναι η μόνη πρόταση για να μη καταρρεύσει η χώρα» συμπλήρωσε, εισερχόμενη στη Βουλή.
Βαθιά προσβεβλημένη από το ύφος και τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσε ότι αισθάνεται η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία όπως είπε περιμένει απαντήσεις για αυτές τις εξελίξεις.
Μετά τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αντίθετος σε δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στην ευρωζώνη εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.
«Το πότε οι Έλληνες θα μιλήσουν για το εάν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στο ευρώ είναι δικό τους θέμα, κι όχι κάτι που θα επιβάλουν οι ξένοι ηγέτες» υπογράμμισε, μιλώντας στη ΝΕΤ. Επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει δημοψήφισμα με αντικείμενο τη δανειακή σύμβαση και απέρριψε το τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Υυποστήριξε, ωστόσο, πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Στάση αναμονής τηρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος δήλωσε ότι θα ακούσει πρώτα τον Πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί. Ο κ. Παπουτσής, από τους υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι η δημοκρατία εχει τους κανόνες της και η ηθική τους δικούς της. «Οι ώρες είναι κρίσιμες» τόνισε και πρόσθεσε ότι απαιτείται πάνω από όλα ψυχραιμία και υπευθυνότητα.
Αποστάσεις από τον πρωθυπουργό κρατά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος σύμφωνα με συνεργάτες του, από χθες το βράδυ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Να αποσύρει το δημοψήφισμα κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Μίμης Ανδρουλάκης. «Υπάρχει θέμα αξιοπιοστίας του πρωθυπουργού και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας» δήλωσε ο Δ. Κρεμαστινός.
Θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ανοιχτά πλέον ο βουλευτής του κόμματος Δ. Λιντζέρης, ο οποίος χαρακτήρισε παρελθόν τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον κάλεσε να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Όπως δήλωσε, είναι υπόλογοι οι εμπνευστές του δημοψηφίσματος, ζητώντας παράλληλα κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το αίτημα διακυβέρνησης είναι περισσότερο εμφανές, η χώρα δεν μπορεί χωρίς κεντρική διεύθυνση, πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Είναι εθνική ευθύνη να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης, καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες. «Είναι τεράστια ευθύνη να σταθούμε με υπευθυνότητα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα θα τεθεί με τους όρους που θα θέσει ο ελληνικός λαός.
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε από το βήμα της Βουλής, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, απευθύνοντας ταυτόχρονα ονομαστική έκκληση προς όλους του πολιτικούς αρχηγούς. Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα εθνικό πολιτικό συμβούλιο για να αποφευχθεί, όπως είπε, η εθνική καταστροφή.
Αντιτάχθηκαν στην πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος και Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρδίκος ανέφερε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζει υπέρ του δημοψηφίσματος. «Πολιτική επιπολαιότητα» χαρακτήρισε από την πλευρά του την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα ο κ. Καρτάλης.
Συγκυβέρνηση με τα άλλα κόμματα με δέσμευση να περάσει η δανειακή σύμβαση και να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου πρότεινε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης.
Δήλωση με την οποία τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος με αντικείμενο την συμμετοχή ή όχι στο ευρώ εξέδωσε ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης.  Πάνω απ' όλα καταλλαγή, για να μην αλληλοσφαγούμε, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.
«Για πρώτη φορά σήμερα η Ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα ,χωρίς την Ελλάδα. Aν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους» δήλωσε η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη. «Αυτή την ύστατη ώρα ως Ελληνίδα και ως Επίτροπος έχω καθήκον να απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους», ανέφερε στη δήλωσή της η Επίτροπος.