Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Σε ιδιώτη οι μονάδες 3 και 4 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, μαζί με τα ορυχεία Βεύης και τις μονάδες της Μελίτης. 

Τις μονάδες 3 και 4 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, από κοινού με τη Μελίτη Ι της Φλώρινας, την άδεια για τη δεύτερη μονάδα εκεί και τα ορυχεία της Βεύης, θα περιλαμβάνει η συμφωνία για την πώληση του 40% της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του “πακέτου αποεπένδυσης”.

Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας newmoney.gr, σύμφωνα με το οποίο, το εν λόγω “πακέτο” αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Πληροφορίες που επικαλείται η εν λόγω ιστοσελίδα αναφέρουν ότι «η ελληνική πλευρά δεν κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες για την πώληση του Αμύνταιου, αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι η συμφωνία θα κλείσει με την ένταξη των δύο μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης, μαζί με τη Μελίτη Ι της Φλώρινας και την άδεια για την δεύτερη μονάδα και τα ορυχεία της Βεύης. Τόσο η ΔΕΗ όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος πάσχιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα να πείσουν τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού να μην συμπεριληφθεί στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία η Μεγαλόπολη και ειδικά η μονάδα 4 που είναι και η πιο σύγχρονη. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν φαίνεται να έχει πειστεί με τα επιχειρήματα, καθώς ένα αδύναμο πακέτο δεν θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ενεργειακών παικτών, σε μια συγκυρία μάλιστα που το άνοιγμα της αγοράς δείχνει εξαιρετικά δύσκολο και μόνο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα μπορούσε να υποβοηθήσει. Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τα όσα διαρρέει η ελληνική πλευρά, τότε μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να διεξαχθεί το market test, στο οποίο θα αποτυπωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον της αγοράς για το λιγνίτη» καταλήγει το ρεπορτάζ της newmoney.gr