Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Δείτε το βίντεο από την σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Βεύης με την Επιτροπή Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α. για το λιγνχείο Βεύης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΒΕΥΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Π.Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΛΙΓΝΧΕΙΟ ΒΕΥΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΕΥΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βεύη 5 Ιουνίου 2010
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Μελίτης, η πρώτη επίσημη συνάντηση – σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Βεύης με την Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ για την ανάθεση έρευνας & εκμετάλλευσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης (πρώην ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ), παρουσία και του Δημάρχου Δήμου Μελίτης Κώστα Τσακμάκη.

Από πλευράς της Επιτροπής του ΥΠΕΚΑ, συμμετείχαν:

Ο κ. Παναγ. Μητρόπουλος Πρόεδρος του ΙΓΜΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής ΥΠΕΚΑ, ο κ. Παπαβασιλείου Γεν. Δ/ντής του ΙΓΜΕ και ο κ. Παναγόπουλος ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ για θέματα εκμετάλλευσης λιγν/χείων. Επίσης συμμετείχε και ο κ. Κων/νος Λαμνάτος, χημικός μηχανικός, ειδικός σύμβουλος της Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη καθώς και οι γεωλόγοι του ΙΓΜΕ κ. Μεταξάς, κ. Αλαφογιάννης και κ. Καραγεωργίου.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης, προσπάθεια προσχεδιασμένης, από το προηγούμενο βράδυ, παρείσφρησης στη σύσκεψη των Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, απετράπη με τη δυναμική παρέμβαση μελών της Επιτροπής Αγώνα Βεύης.

Στη σύσκεψη τέθηκε, από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, η υιοθέτηση και από την επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, των γνωστών πλέον αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας της Βεύης, η ικανοποίηση των οποίων θα πρέπει να συμπεριληφθεί ως απαράβατος όρος στην σύμβαση εκμίσθωσης του λιγνιτωρυχείου. Σε αντίθετη περίπτωση, τονίστηκε, δεν θα επιτραπεί η επαναδιάνοιξη του λιγνιτωρυχείου.

Από την πλευρά της η Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, αφού ανέλυσε διεξοδικά τον ρόλο και τα καθήκοντα της επιτροπής και τα κριτήρια επιλογής του αναδόχου, δια του Προέδρου της, δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμπεριληφθούν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Βεύης στην σύμβαση εκμίσθωσης του λιγνιτωρυχείου.

Μετά την σύσκεψη τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν τον χώρο του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης, όπου τους έγινε πλήρη ενημέρωση από τα μέλη της επιτροπής αγώνα Βεύης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης