Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η τρόικα «τρώει» τον Παπακωνσταντίνου πριν τον ανασχηματισμό

Δεν είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει στην κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup, της 20ης Ιουνίου, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης…
Σε όλα σχεδόν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τις τελευταίες ώρες, υπάρχει αναφορά στην αποτυχία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής και στην αναγκαιότητα «αλλαγής πολιτικής», που θα επιτρέψει στη χώρα να βγει από τον κυκεώνα των αντιδράσεων και να μπει σε μια περίοδο ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Η μοναδική λύση για να βγει η Ελλάδα από το σκοτεινό τούνελ που οδηγεί αναγκαστικά στην κατάρρευση και την πτώχευση, είναι να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, που θα της επιτρέψει να βγει και πάλι αγορές εντός του 2011.
Όλα αυτά έχουν τον αντίκτυπό τους στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δέχεται πλέον απανωτά χτυπήματα εντός και εκτός συνόρων. Το τελευταίο χτύπημα δεν ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου τα άκουσε για τα καλά από τους βουλευτές, αλλά η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών που μετέχουν στο Εurogroup. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπακωνστνατίνου αντιμετωπίστηκε πολύ ψυχρά από τους συναδέλφους του, αλλά και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.
Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 20 Ιουνίου, όπου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης στην Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: tsiliadoros

Δήμητρα Λιάνη: «Ποιος θα με κρίνει εμένα, αγάπη μου!»

Αποκαλυπτική… χειμαρρώδης και άκρως καλοκαιρινή με… κοτσιδάκια στα μαλλιά, η πρώην Πρώτη κυρία της Ελλάδας σε τηλεοπτική της συνέντευξη, απάντησε σε όλους όσους σχολίασαν αρνητικά τις τελευταίες στιλιστικές της επιλογές ως «κακοπροαίρετους» και «αναλώσιμους»! «Θα ήταν καλύτερα να μας σχολιάζουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία, που είναι αξιόλογοι. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει.»
Συνεχίζοντας ακάθεκτη η ίδια λέει: «Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει» συμπληρώνοντας: «Ποιος καθορίζει το προφίλ μου; Ποιος είναι αυτός που υποδεικνύει τι θα φορέσει ο άλλος, όταν πάει σε ένα μπαρ; Εμένα όλη μου η ζωή ήταν κόντρα σε όλα τα πράγματα. Έχω κάνει φοβερές υπερβάσεις.
Κόντρα ήταν ακόμη και ο ίδιος ο άντρας μου που έφερε στην Ελλάδα συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Σκεφτείτε τι άκουγε ο Ανδρέας όταν φόραγε τα ζιβάγκο και τα πρωτοποριακά για την εποχή τους ρολόγια…τα ίδια και χειρότερα άκουγε».
Αποκάλυψε επίσης πως της έγινε πρόταση και από το «Dancing with the Stars», ωστόσο αρνήθηκε εφόσον θεωρεί ότι είναι άλλης πορείας άτομο και ότι δεν έχει χορέψει ποτέ δημόσια! Όσο για την προσωπική της ζωή, η Δήμητρα Λιάνη παραδέχτηκε πως είναι μόνη, όμως, είναι πια κάτι που το έχει συνηθίσει.
Ωστόσο σπεύδει να συμπληρώσει «Ο έρωτας χτυπάει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Εγώ αγάπη μου γράφω την ιστορία μου. Και όχι μόνο δεν σκοπεύω να την κλείσω, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ακόμη η ιστορία μου δεν έχει καν αρχίσει!!!».


Πηγή: agelioforos.gr

Μητροπολίτης με άμφια αξιας…9.000 ευρω!!

 Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν… Την ώρα που όλη η Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους, διαμαρτυρόμενη για τα νέα οικονομικά μέτρα λιτότητας και για την κατάργηση του μνημονίου, στη Μύκονο φαίνεται ότι το χρήμα απλά περισσεύει.

Ο δήμος της Μυκόνου αποφάσισε να κάνει δώρο στον μητροπολίτη Σύρου αρχιερατική στολή, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ!
Φαίνεται ότι για το νησί των «ανέμων» προέχει η στολή του μητροπολίτη και όχι οι μισθοί εργαζομένων στον δήμο, που περιμένουν εδώ και 6 μήνες, προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους…
Όλα ξεκίνησαν ύστερα από επιστολή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, την οποία υπογράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος, Πέτρος Κ. Μαραγκός, με αποδέκτη τον δήμαρχο Μυκονίων, Θανάση Κουσαθανά.
Σε αυτή την επιστολή, που συντάχθηκε την 18η Μαΐου του 2011, ο Πρωτοπρεσβύτερος ζητεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αγορά μιας αρχιερατικής στολής, με έξοδα του δήμου, ως δώρο στον μητροπολίτη Δωρόθεο Β’, για την πολυετή προσφορά του.
Στην εν λόγω επιστολή, τονίζει ακόμη ότι « έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντί του (σ.σ. Μητροπολίτη)», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο δήμος είναι να του αγοράσει μια στολή αξίας… 9.000 ευρώ, προκειμένου να την φορέσει στη γιορτή για τη συμπλήρωση της 10ετούς Ποιμαντορίας του.

Πηγή: tsantiri.gr