Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ρίξε on- line μούτζα στη Βουλή!!

Δείτε τι σκαρφίστηκαν κάποιοι για να εκτονωθούν on line ρίχνοντας όσα φάσκελα θέλουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Το εθνικό φασκελόμετρο βρίσκεται στο www.vouleftis.gr για όλους όσους νιώθουν «Αγανακτισμένοι» αλλά δεν προλαβαίνουν να κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα. Μπαίνοντας στο Εθνικό Φασκελόμετρο μπορείς να ρίξεις όσες μούντζες ή φάσκελα θέλεις (μάλιστα υπάρχει και η επιλογή του διπλού φάσκελου για τους φουλ αγανακτισμένους), ενώ απολαμβάνεις ηχηρά «Να!», «Πέντε!» κ.λπ.
Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Εθνικό Φασκελόμετρο μετρά περισσότερα από
2.039.915 φασκελώματα 3.490.615 μούτζες

Πυρ κατά Καρατζαφέρη για τη «σκέψη» παραίτησης του ΛΑ.Ο.Σ από τη βουλή

Στο «κόκκινο» η προσωπική σύγκρουση Σαμαρά - Καρατζαφέρη: «Σκέφτομαι να παραιτηθούμε όλοι από τη Βουλή. Να ταρακουνήσω το πολιτικό σύστημα που κοιμάται» είπε το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης  και δέχθηκε το βράδυ σφοδρή, χλευαστική επίθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ , Α. Σαμαρά , μεταξύ των οποίων και η φράση «δώστε του, επί τέλους, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!». Ανταπάντησε ο ΛΑΟΣ κάνοντας λόγο για «παροξυσμό και καταφυγή σε ανοησίες» εκ μέρους του κ. Σαμαρά.
Ο κ. Καρατζαφέρης δέχθηκε  κριτική  και από τα άλλα κόμματα, ότι δεν σέβεται τους θεσμούς και για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Τι θα συμβεί εάν παραιτηθούν οι βουλευτές ενός κόμματος και για απαξιωτική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, κάνει λόγο ο συνταγματολόγος κ. Χρυσόγονος.
Το χρονικό των δηλώσεων έχει ως εξής:
Ο κ. Καρατζαφέρης
Η έναρξη έγινε με τη συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ στον ΑΝΤ1, όπου δήλωσε:
«Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό. Και το λέω όχι με αγανάκτηση. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ από την Βουλή για να λειτουργήσει αυτή η ενέργεια, ως "χαστούκι" σε ένα "λιποθυμισμένο" σύστημα. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν "πάει άλλο". Ή θα έλθουν να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, -γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν τα πράγματα εδώ -, όχι μόνο από οικονομικής, αλλά και από κοινωνικής κατάθλιψης, να έρθουν να "βάλουν πλάτη" να σώσουμε τον τόπο. Ο τόπος χάνεται. Συνταγματικά αυτό, μπορεί να σημαίνει ίσως και πρόκληση εκλογών».
Η απάντηση του κ. Σαμαρά
Είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας από την Κρήτη:
«Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι (Σ.Σ: η κυβέρνηση). Και αδιόρθωτοι... Και δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές.
Απειλούν; Ε όχι ακριβώς... Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν.
Αλλά αύριο - ποιος ξέρει; - μπορεί να το ξαναθυμηθούν... Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!

Ανταπάντηση ΛΑΟΣ σε Σαμαρά   

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. στην ομιλία Σαμαρά στο Ηράκλειο Κρήτης, επισημαίνονται τα εξής: 
«Προς τι ο παροξυσμός και η καταφυγή σε ανοησίες, από τον κ. Σαμαρά;
Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του δίνει φιλί ζωής στην ασύνδετη και ανίκανη κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αν δεν φοβόταν, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά διαφορετικά στην Ελλάδα.
Λυπούμαστε για το ήθος και το ύφος στο οποίο παρασύρεται από πρόσωπα που πάντα εκινούντο απέναντι στη ΝΔ».
Ο ΣΥΝ

Η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, για τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ, έχει ως εξής:
«Η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ περί αποχώρησής του από τη βουλή, αποδεικνύει το φόβο που κυριεύει τις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ μπροστά στην ογκούμενη νεανική λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού με αντικοινοβουλευτικό, ακροδεξιό και τυχoδιωκτικό πρόσημο με σκοπό να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες που τον βαραίνουν».

 Η Δημοκρατική Αριστερά
 Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις δηλώσεις του   κ.  Καρατζαφέρη.

«Η κατάσταση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τους θεσμούς και να επενδύει με εντυπωσιασμούς στην αγωνία του κόσμου και στη ρευστότητα».

Τι γίνεται όταν παραιτούνται οι βουλευτές ενός κόμματος 
  
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, δήλωσε: «Η παραίτηση βουλευτή Επικρατείας και όλων των αναπληρωματικών του από ψηφοδέλτιο του ιδίου κόμματος οδηγεί, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, στην προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών, ενιαία, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο τη μοναδική αυτή έδρα. Tο κύριο ζήτημα, ωστόσο, από την άποψη της λειτουργίας του πολιτεύματος , είναι το κραυγαλέο έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας, το οποίο αναδεικνύει η εξαγγελία του Προέδρου του ΛΑΟΣ, δεδομένου ότι κανένα κομματικό όργανο δεν ρωτήθηκε, ενώ οι βουλευτές και οι αναπληρωματικοί θα υποχρεωθούν σε παραίτηση από τον αρχηγό τους, σαν να ήταν υπάλληλοι σε ιδιωτική επιχείρηση και ο αρχηγός, ιδιοκτήτης της. Οι παθογένειες αυτές, οι οποίες υφίστανται και σε άλλα μεγαλύτερα κόμματα, έχουν οδηγήσει στην έκπτωση της ποιότητας της δημοκρατίας μας».

Προς παύση ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης για «κακή χρήση διακριτικής εξουσίας»

Θέμα διημέρου είναι πλέον η επιβολή προσωρινής αργίας  του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π.Ψωμιάδη, από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον οποίο αναμένεται να επιδοθεί  η καθαρογραμμένη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία δεν επηλθε μείωση της ποινής από την πρωτόδικη απόφαση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.
Η απόφαση, σύμφωνα με πλήρες  ρεπορτάζ της «Καθημερινής», κάνει λόγο για «κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας και συγκεκριμένα υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας που επέβαλαν οι αρχές του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης, της ισότητας και της εξυπηρέτησης τον έχοντα τον νόμο».
Η υπόθεση αφορά τη  μείωση  προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Ο προεδρεύων του δικαστηρίου, εφέτης Κώστας Βαμβακίδης, εκτιμά ότι η  μείωση στο ελάχιστο του ύψους των προστίμων -από 89.000  σε 5.000 ευρώ- «δεν μπορούσε, σαφώς, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε έναν πρατηριούχο καυσίμων, ο οποίος διαθέτοντας νοθευμένα καύσιμα (με τη μέθοδο του αποχρωματισμού) κέρδιζε πολύ περισσότερα απ' ότι από την καταβολή του προστίμου αυτού του ύψους».
Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο ποίος προσωρινώς θα αντικατασταθεί από τον αδερφό του, αντιπεριφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Σ' αυτή την περίπτωση, ο Άρειος Πάγος δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά θα εξετάσει ζητήματα κακής ερμηνείας ή εφαρμογής του νόμου. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, διαφορετικά καθίσταται αμετάκλητη.

Επίκειται παραίτηση Ρέππα;

Θα προτιμήσει να ιδιωτεύσει παρά να συνδεθεί με υπογραφές σε δημόσιους οργανισμούς

Από το πρωί κυκλοφορούσε, στα δημοσιογραφικά γραφεία των Αθηνών η πληροφορία ότι κορυφαίος υπουργός είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου ότι προτίθεται να παραιτηθεί εφόσον προχωρήσουν οι ραγδαίες αλλαγές που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο, ιδιαίτερα στον τομέα του υπουργείου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανός «υποψήφιος» για παραίτηση είναι ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, αν και ακούγονται και άλλα ονόματα …εξαγριωμένων υπουργών! Εν μέσω όλων αυτών η αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποκτά πολύ μεγάλη αξία.
Πληροφορίες λένε ότι εδώ και 20 μέρες ο Αρκάς υπουργός μεταφορών Δημήτρης Ρέππας έχει στείλει στο Μαξίμου ένα καθαρό μήνυμα που λέει:
«Εγώ υπογραφή σε ιδιωτικοποιήσεις αυτή την ώρα δεν βάζω.
Δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να κατηγορηθεί για μειοδοσία και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Δεν θα παραιτηθώ απλά αλλά ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..»

Το μήνυμα του Πελοποννήσιου υπουργού έχει αναστατώσει το ΠΑΣΟΚ όπως είναι φυσικό και την κυβέρνηση.
Όποια γνώμη και να έχει κανείς για τον Δημήτρη Ρέππα η στάση του είναι αυτή την στιγμή Πατριωτική του στάση.
Μετά από μία σπουδαία καριέρα στην πολιτική και στο ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μην είναι άλλο κομμάτι ενός συστήματος που..κάνει τους βουλευτές να φεύγουν νύχτα κυνηγημένοι από την Βουλή.
«Εγώ δεν θα φύγω κυνηγημένος» δηλώνει..!
Ετσι οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν ότι θα προτιμήσει να ιδιωτεύσει παρά να συνδεθεί με υπογραφές σε δημόσιους οργανισμούς που έχει υπό την εποπτεία του και είναι προς ιδιωτικοποίηση.Οπως ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ και άλλοι
Αν τελικά ο Δημήτρης Ρέππας επιλέξει να πάει σπίτι του για να κρατήσει την προσωπική και πολιτική του ιστορία τότε θα αλλάξουν πολλοί συσχετισμοί στην Πελοπόννησο.
Είναι σίγουρο ότι ο κ.Ρέππας που πάντα αποτελούσε κομμάτι του σκληρού πυρήνα του Πρωθυπουργού δεν θα του κάνει ανταρτοπόλεμο.

Δεν θα είναι καν υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία στις εκλογές..!

Κάτι τέτοιο θεωρεί ότι δεν είναι έντιμο και αυτός είναι και ο λόγος που σκέπτεται σοβαρά την αποσυρσή του από την πολιτική..!
Οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές και αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του με δεδομένο ότι αύριο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και πρέπει να δεσμευθεί σαν υπουργός ότι θα στηρίξει το δεύτερο μνημόνιο.
Οι πηγές μας κάνουν λόγο για ταχύτατες εξελίξεις..!


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Η επιστολή και τα ονόματα των «ανταρτών» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Τέσσερις (4) είναι, μέχρι στιγμής, οι «αντάρτες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν υπογράψει την επιστολή προς τα όργανα του κόμματος,  ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλοι μέσα στην ημέρα.
Δείτε την επιστολή και τα ονόματα:
Οι βουλευτές που έχουν υπογράψει την επιστολή είναι μέχρι στιγμής οι κάτωθι: Κουρουπλής Παναγιώτης
Μερεντίτη Αθανασία
Κουκουλόπουλος Πάρις
Ρενταρή-Τέντε Όλγα
Νασιώκας Έκτορας
Αντωνίου Τόνια
Γερανίδης Βασίλης
Γιαννακά Σοφία
Καϊλή Εύα
Τζελέπης Μιχάλης
Ρομπόπουλος Θωμάς
Καρτάλης Κώστας
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Σαλαγιάννης Νικόλαος

Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν μόλις από το ραδιόφωνο του real.fm μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξει ανοιχτή επιστολή, 20 τουλάχιστον, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν με την κυβερνητική πολιτική και διαμαρτύρονται για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει.
Η επιστολή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού τις τελευταίες ώρες γίνεται μια προσπάθεια να ξαναγραφτεί σε πιο ήπιους τόνους ώστε να υπογραφεί από όσο περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γίνεται.
4 είναι τα βασικά σημεία στην επιστολή που εγείρουν τις αντιδράσεις των βουλευτών του κυβερνητικού σχηματισμού:
Πρώτο ζητούμενο είναι η σύγκλιση οργάνων εντός του κόμματος και συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.
Δεύτερο ζητούμενο είναι να μην υπάρξει ψήφιση του  μεσοπρόθεσμου με ένα άρθρο να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα οι βουλευτές να μην ψηφίζουν με ναι και οχι αλλα να μπορουν να κατακρίνουν και καταψηφίσουν το αναμενόμενο νομοσχέδιο κατά άρθρο.
Τρίτο θέμα στο οποίο οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση είναι να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το τι δε πήγε καλά στο μνημόνιο και τι γίνεται από εδώ και πέρα με τα νέα μέτρα.
Τέλος οι 20 «αντάρτες» ζητούν να υπάρξει διαφορετική πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις. Να έχουν διαφορετική νομοθετική σημασία οι ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων.
Επίσης οι βουλευτές επιστούν την προσοχή στο κίνημα των «αγανακτισμένων» και στα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με ιδιαίτερο προβληματισμό στα όσα έγιναν και εχτές στην Κέρκυρα, με τους βουλευτές να γιουχάρονται από τους πολίτες και ουσιαστικά να φυγαδεύονται δια θαλάσσης…
Οι εξελίξεις τρέχουν στη πολιτική σκηνή της χώρας και για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα.

Τελειώνουν όλα αύριο Μεγάλη Παρασκευή 3 Ιουνίου! Θα γίνουμε φτωχοί για να μην πτωχεύσουμε

Από αύριο σκληρή λιτότητα με νέα μέτρα 6,4 δις ευρώ με αντάλλαγμα σωσίβιο διάσωσης
- Πακέτο φορολογικών αυξήσεων, περικοπή μισθών συντάξεων και φοροαπαλλαγών, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις
- Τα μέτρα θα τα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στον Ζ.Κ. Γιούνγκερ για να πάρουμε το νέο δάνειο
- Σε 24 ώρες και το πόρισμα της τρόικας για την οικονομία μας
- Η υποθήκη Δημόσιας Περιουσίας και η ''βόμβα'' Τρισέ

Σε δημοσίευμα, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, το πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, γράφει:''Έως την Παρασκευή, οπότε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντάται με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στον κ.Γιούνγκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων".

Πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η τρόικα θα προχωρήσει αύριο στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.


Προσέξτε τώρα πως ξεδιπλώνεται το παιχνίδι στρατηγικής.Το πόρισμα θα εστιάζει κυρίως σε 2 θέματα, στη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους και στην πρόοδο που έγινε στις αποκρατικοποιήσεις.

Τι θα σημάνουν όλα αυτά;Προσέξτε την προσεκτική διατύπωση του πρακτορείου Ρόιτερ για το πως θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για το νέο πακέτο βοήθειας:''Οτιδήποτε που θα μπορούσε να ακολουθήσει αναφορικά με ενδεχόμενη περαιτέρω στήριξη, αφορά τις προσεχείς ημέρες, ΜΕΤΑ τον τέταρτο έλεγχο της προόδου της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος στήριξης.Τα ερωτήματα αυτά είναι περισσότερο πολιτικά και θα εξεταστούν στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών και των συμβούλων τους", τόνισε η ίδια πηγή από το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα σήμερα, μία σύμπτωση διόλου τυχαία, το ίδιο πρακτορείο δημοσιεύει σχέδιο υποθήκης της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση κρατικών ομολόγων.

Η ιδέα αυτή μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ''καρότο'' για να πειστούν οι ιδιώτες, δηλαδή κυρίως οι τράπεζες να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, όταν αυτά λήξουν.

Εντελώς τυχαία σήμερα επέλεξε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να ρίξει τη ''βόμβα'' του: ''Η     Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ενισχύσει τον κεντρικό έλεγχο της οικονομικής πολιτικής των κρατών- μελών εάν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους''.

Ο κύριος Τρισέ, έχοντας την Ελλάδα στο πίσω μέρος του μυαλού του και το πως θα δεθεί ''χειροπόδαρα'', προτείνει ουσιαστικά τη σύσταση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ε.Ε αλλά και τον πλήρη οικονομικό έλεγχο με την άσκηση βέτο από την Ε.Ε στις δαπάνες ή άλλες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την πολιτική κρατών-μελών.

Με το βλέμμα προς τον Παρθενώνα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε λέξη προς λέξη:''Σε πρώτη φάση, είναι δικαιολογημένο να δοθεί οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο ενός ισχυρού προγράμματος προσαρμογής.Αλλά αν μια χώρα συνεχίζει να μην φέρνει αποτελέσματα, νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαν πως το δεύτερο στάδιο πρέπει να είναι διαφορετικό''.
newsit.gr