Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Επιστολή ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ-ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ: Απαιτούμε ανοιχτό Ταχυδρομείο στην ΒΕΥΗ για την εξυπηρέτηση όλης της περιοχής!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 177/2010 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2010    http://e-vevi.blogspot.com       Τ.Θ. 185    ΒΕΥΗ 53074

Βεύη 4 Μαρτίου 2011
Αριθμ.Πρωτ.: 8
ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ. Παναγιώτη Καστιά, Διευθυντή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)      Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας κ. Δημήτριο Ηλιάδη
2)     Δήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο
3)     Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βεύης
4)     Βουλευτή Φλώρινας κ. Γεώργιο Λιάνη
5)     Βουλευτή Φλώρινας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη
6)     Αλληλοβοηθητικό Σύλλογο Βεύης Φλώρινας Τορόντο Καναδά
7)     Σύλλογο «Μπάνιτσα» Τορόντο Καναδά (Banitsa Benevolent Society)

Θέμα: Διακοπή λειτουργίας καταστήματος  ΕΛTA Βεύης

Κύριε Διευθυντή,
Μετά την υποβάθμισή του τα τελευταία χρόνια, με την απομάκρυνση δύο εκ των τριών υπαλλήλων που το στελέχωναν, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον σχεδιασμό της διεύθυνσής σας, στα πλαίσια της «αναδιάρθρωσης»  του ταχυδρομικού δικτύου,  να ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματος EΛTA της Βεύης.
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την εντελώς αιφνιδιαστική, εντόνως ανάλγητη και κατά κατάχρηση «διευθυντικού δικαιώματος» διακοπή λειτουργίας (κοινώς: ΛΟΥΚΕΤΟ) του Ταχυδρομικού Γραφείου (ΕΛΤΑ με Ταχ. Ταμ/ριο) ΒΕΥΗΣ, που με τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιχειρείτε να «βάλετε ΛΟΥΚΕΤΟ οριστικό» στο Ταχυδρομείο μας, προκαλώντας τα αισθήματα των χιλιάδων κατοίκων – δημοτών (κυρίως ηλικιωμένων – συνταξιούχων ΟΓΑ και ΙΚΑ που εξυπηρετούνται από το Γραφείο ΒΕΥΗΣ – Περί τους 3500 μόνιμους  κατοίκους Βεύης, Κέλλης, Σιταριάς, Λόφων, Κλειδίου και Σ.Σ. Βεύης).
Χωρίς ευαισθησία, χωρίς ενδελεχή εξέταση, δίχως πρώτα να επισκεφθείτε την περιοχή μας, με σπουδή και βιασύνη…
Δεν γνωρίζουμε αν έχετε ενημερώσει προηγούμενα τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς φορείς.

Κύριε Διευθυντή,
H λειτουργία του ταχυδρομικού γραφείου EΛTA Βεύης - ένα ιστορικό κατάστημα πολλών δεκαετιών είναι απόλυτα απαραίτητο  όχι μόνο για τους κατοίκους της τοπικής μας κοινότητας, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, η οποία εξυπηρετείται από αυτό. Εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Βεύης.

Πέραν αυτών δε, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Βεύης είναι η μοναδική τράπεζα της περιοχής στην οποία οι κάτοικοι αλλά και πάρα πολλοί από τους χιλιάδες ομογενείς μας του εξωτερικού, εμπιστεύονται εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ καταθέσεών τους.
Η πράξη αυτή, χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και περιφρόνηση και είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν κερδίζουν τα ΕΛΤΑ (σίγουρα χάνουν) αλλά ταλαιπωρείται ο κόσμος και ανατρέπονται οικονομικές ισορροπίες στην περιοχή μας.
Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το σκεπτικό των ''εγκεφάλων'' εκείνων που αποφάσισαν αυτή την πράξη.
Γιατί ούτε οικονομική λύση προς όφελος των ΕΛΤΑ αποφάσισαν, αφού συρρικνώνουν την Επιχείρηση εκεί που έπρεπε να την αναπτύσσουν με  «επιθετική πολιτική», και ταυτόχρονα βασανίζουν, χωρίς φιλότιμο, ιδίως τους πολίτες εκείνους που έπρεπε να σέβονται για τους αγώνες τους στη ζωή.

Κύριε Διευθυντή,
Θεωρούμε ότι τα EΛTA ως δημόσιος φορέας, έχει  εκτός των άλλων υποχρέωση να επιτελεί τον κοινωνικό και αναπτυξιακό του ρόλο συμβάλλοντας στην διατήρηση και την ανάπτυξη της ζωής στην ύπαιθρο. Τα όποια σχέδια αναδιάρθρωσης δεν μπορεί να υποκρύπτουν «σχέδια ιδιωτικοποίησης» και παραχώρησης του δημόσιου έργου των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε ιδιώτες.
Εμείς οι κάτοικοι της Βεύης δώσαμε τα μέγιστα από  την πλευρά μας, συμβάλλοντας στο  έργο των  ΕΛTA, αφού από το 2003 έχουμε παραχωρήσει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μελίτης  τον κατάλληλο χώρο στο δημοτικό κατάστημα, όπου έως και σήμερα στεγάζεται το Ταχυδρομικό Γραφείο και Ταμιευτήριο Βεύης. Αλλά θα κάνουμε και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί, για την εύρυθμη λειτουργία του.
Με την επιστολή μας αυτή ζητάμε από εσάς να ανταποκριθείτε άμεσα στην ανάκληση του κλεισίματος του ταχυδρομείου μας, διότι αν αυτό δεν συμβεί ως το τέλος του μήνα, τότε, σας προειδοποιούμε ότι:
1)             Θα σταματήσουμε την εξόφληση όλων των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και λοιπών εταιρειών τηλεφωνίας κ.λ.π..
2)             Θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας από τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς, που διατηρούμε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επιπλέον θα καλέσουμε, μέσω των συλλόγων που διατηρούν, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, όλους όσους, από τους περί τις 8.000 περίπου (μόνο εκ Βεύης) ομογενείς μας διατηρούν καταθέσεις, να πράξουν το ίδιο.
3)              Θα καλέσουμε τους εκατοντάδες συνταξιούχους και τους εκατοντάδες επιδοματούχους του ΟΓΑ, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων να ζητήσουν από τον Οργανισμό την καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων τους σε λογαριασμούς τραπεζών.
4)              Θα ενημερώσουμε τις ΔΕΚΟ και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ότι για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών της περιοχής, οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν από τα ΕΛΤΑ.
5)              Θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο προς την κεντρική διοίκηση της υπηρεσίας σας όσο και προς όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

Αυτά …..για αρχή κύριε Διευθυντή!!! Γιατί …έπεται και συνέχεια!!! Όσοι μας ξέρουν το γνωρίζουν!!!
Σας δηλώνουμε ότι:
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του καταστήματος ΕΛΤΑ Βεύης και απαιτούμε να γίνει αμέσως  άρση της αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομείου Βεύης και ότι δε θα αφήσουμε το θέμα να περάσει έτσι αμαχητί .

Ο ρόλος των ΕΛΤΑ εκτός από οικονομικός είναι κυρίως κοινωνικός. Λυπούμεθα που πρώτα εμείς, πρέπει να τονίζουμε σε κάποιους κάτι που όφειλαν να είχανε οδηγό στις αποφάσεις τους.

Ζητούμε:

Την άμεση επαναλειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Βεύης γιατί υποβαθμίζεται η περιοχή μας  και γιατί είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες που για πολλές δεκαετίες, το κατάστημα ΕΛΤΑ Βεύης μας εξυπηρετούσε και εμείς το στηρίζαμε. Είναι αδιανόητο την σημερινή εποχή  να ζούμε τέτοιες καταστάσεις  όπου δεν βοηθούν αλλά υποβαθμίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Πρέπει να αντιληφθείτε ότι είστε «Δυτικής Μακεδονίας» (ολόκληρης – ορεινής και πεδινής) και όχι «Κοζάνης»… οφείλετε να επισκεφθείτε επί τόπου την ευρύτερη περιοχή, Κλειδί, Βεύη, Κέλλη, Λόφους, Σ.Σ. Βεύης και Σιταριάς  και να συζητήσετε με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς πριν «καταδικάσετε» τους Δημότες. Επιβάλλεται από ρητή συνταγματική επιταγή όσο και από την εταιρική κοινωνική ευθύνη του οργανισμού ΕΛΤΑ.
Απαιτούμε ανοιχτό Ταχυδρομείο στην ΒΕΥΗ για την εξυπηρέτηση όλης της περιοχής!!
Από τους τοπικούς μας αυτοδιοικητικούς άρχοντες, στους οποίους κοινοποιείται η επιστολή μας αυτή, ζητούμε την άμεση διενέργεια συνεδριάσεων των συμβουλίων τους (Τοπικής Κοινότητας, Δημοτικού Συμβουλίου και Περιφερειακού Συμβουλίου) για λήψεις αποφάσεών τους επί του σοβαρού αυτού θέματος.
Από τους αδερφούς μας ομογενείς, ζητάμε να ενημερώσουν όλα τα μέλη τους αλλά και όλους τους ομογενείς μας, επίσης να προβούν στην λήψη αποφάσεων των συμβουλίων τους και να τελούν εν αναμονή για την εκτέλεση των όσων αποφασιστούν, ανάλογα με την εξέλιξη και την τελική έκβαση της υπόθεσης.
Από τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Γιώργο Λιάνη, να δείξει έμπρακτα κι αυτός την συμπαράστασή του, όπως έπραξε ο συνάδελφός του Βουλευτής κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, τον οποίο με την ευκαιρία αυτή τον ευχαριστούμε.
Εν  αναμονή ενεργειών σας και  ενημέρωσή μας.

Με Εκτίμηση,
Για το  Δ.Σ.
        Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας


      Πέτρος Μαλλίνος                  Αναστάσιος Τσορλίνης