Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα ορυχεία της Φλώρινας


Σύντομα θα υπογραφεί η περιβαλλοντική έγκριση για την επαναλειτουργία του ορυχείου της Αχλάδας, ενώ σε ό,τι αφορά το ορυχείο της Βεύης, η αρμόδια επιτροπή η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο των προσφορών θα ολοκληρώσει τον έλεγχο έως τις 15 Φεβρουαρίου και η όποια απόφαση θα σταλεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Εξάλλου εντός δέκα ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η εξόρυξη λιγνίτη στο ορυχείο Κλειδιού και η ΔΕΗ προχωρά τη διαδικασία αποζημιώσεων των εκτάσεων για τις αποθέσεις.
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Φλώρινας με αφορμή όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση των μελών του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, παρουσία βουλευτών της Φλώρινας.
Σχετικά με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ο δήμαρχος της Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος επισήμανε ότι, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση, στο πακέτο των μονάδων, οι οποίες θα πωληθούν, είναι μία της Φλώρινας, δύο του Αμυνταίου, μία της Μεγαλόπολης, δύο του ΑΗΣ Καρδιάς, με πιθανή πώληση και δύο υδροηλεκτρικών σταθμών.
«Ο κ. υπουργός, είπε, ότι η συγκεκριμένη επιλογή των μονάδων δεν είναι καθαρά απόφαση του Υπουργείου, αλλά προέκυψε μετά από τους όρους της Τρόικας. Μετά την πώληση των μονάδων, αναμένεται να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία και εξασφάλιση των εργαζομένων των παραπάνω μονάδων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.
Εξάλλου ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει 80% μείωση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. των κατοίκων του δήμου, ώστε και να μειωθεί το κόστος θέρμανσης των κατοίκων.


Πηγή: Express.gr