Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"Ποιοί είναι αυτοί οι τυχάσπαρτοι που τον συμβούλευσαν να παραιτηθεί?"

"Ποιοί είναι αυτοί οι τυχάσπαρτοι που τον συμβούλευσαν να παραιτηθεί?" αναρωτιόταν χθες με οργή κορυφαίος υπουργός, μόλις έμαθε για την .....απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί και να πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Επίσης ο ίδιος υπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη βουλή χθες έλεγε ότι ο Παπανδρέου δεν έχει "κανένα δικαίωμα και καμιά νομιμοποίηση να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ".
Εν αναμονή του ανασχηματισμού το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κυβερνών κόμμα για τις χθεσινές εξελίξεις και ανεξάρτητα από το πυροτέχνημα περί νέας κυβέρνησης, όλοι γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ, ότι η κοινωνία δεν "συγκινείται" από αυτά και το αίτημα της "πλατείας" παραμένει: αλλαγή του μνημονίου και εκλογές!
Ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η χώρα από χθές το βράδυ έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.


http://www.newsline.com.g

Τι έκανε ο κ. Λιάνης για τη Βεύη;

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επισημάνσεις που έκανε ο Γιώργος Λιάνης στην επιστολή με την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μια κίνηση που θεωρείται ότι αποτέλεσε θρυαλλίδα για τις μετέπειτα δραματικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιάνης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κατάσταση που επικρατεί στο νομό που εκλέγεται. Κατήγγειλε μάλιστα ότι η Φλώρινα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στερηθεί τη σιδηροδρομική της γραμμή, καθώς δεν χαρακτηρίστηκε ως άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, δύο τμήματα των ΤΕΙ έκλεισαν, μειώνοντας τους σπουδαστές στο νομό κατά 2.000, τα λιγνιτωρυχεία είναι κλειστά, ενώ και το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που θα κάλυπτε τις ανάγκες άρδευσης 10 χωριών στο Βίτσι και ύδρευσης της Φλώρινας, σταμάτησε ενώ είχαν εκτελεστεί τα 2/3 του έργου.

Η τοποθέτηση αυτή, βεβαίως, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ιδιαίτερα στο κομμάτι που αναφέρεται στα... «κλειστά λιγνιτωρυχεία». Η αλήθεια είναι ότι το ορυχείο της Βεύης που υποτίθεται ότι εκμισθώνεται σε ιδιώτες από το 2006, ακόμη δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν ανάδοχο και ο διαγωνισμός που θα αποφέρει έσοδα στο δημόσιο και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο νομό «καρκινοβατεί». Η απόφαση που θα φέρει επενδύσεις και δουλειά στο νομό, βρίσκεται θαμμένη στα συρτάρια του ΥΠΕΚΑ και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι τι έκανε ο κ. Λιάνης που σήμερα διαμαρτύρεται για την ανεργία στο νομό, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός και 200 άνεργοι της περιοχής να πιάσουν δουλειά; Αλλά φαίνεται ότι για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας
και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών.

Πηγή: capital.gr