Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Γ.Λιάνης: «Να παραδεχθεί ο Παπανδρέου ότι απέτυχε»

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη κάλεσε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να παραδεχθεί ότι απέτυχε.
«Από τη στιγμή που το μνημόνιο 1, το οποίο ψήφισα όπως ξέρετε απέτυχε και απέτυχε οικτρά, είχα υποχρέωση και περίμενα ο χώρος μου που το ήξερε ότι απέτυχε το μνημόνιο, ο πολιτικός μου αρχηγός, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο αγαπητός μου φίλος ο Γιώργος Παπανδρέου να βγει και να πει σε αυτό αποτύχαμε, όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ζητάμε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, να το λάθος μας, να τα καινούρια μέτρα που το λάθος αυτό θα το διορθώσουν».
Ο κ.Λιάνης αναρωτήθηκε μάλιστα «που είναι οι εθνικοί ευεργέτες;». Είπε χαρακτηριστικά: «Θα θυμάστε ότι η χώρα είχε μια τάξη που τους ονομάζαμε εθνικούς ευεργέτες. Τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι; Δίνανε ένα παράδειγμα. Ο ένας έκανε ένα στάδιο, ο άλλος έκανε το Ζάππειο ….. δύσκολο τους είναι να δώσουνε ένα παράδειγμα; Τώρα πια δεν είναι 10 οι έχοντες, είναι 10.000, να βάλουμε αυτά τα χρήματα και να πούνε νά η αρχή. Ένα παράδειγμα θέλει ο κόσμος να δει κάτι και να πιστέψει, και δεν το δίνουμε ούτε εμείς».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής έστρεψε τα πυρά του και στον Κυριάκο Μητοτάκη, από τον οποίο ζήτησε να δώσει το 50% των καταθέσεων του: «Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης είπε δώστε τα αυτοκίνητα, δεν έχει τίποτα να χάσει έχει πέντε, δώστε τα φουσκωτά, δεν έχει τίποτα να χάσει έχει δυο. Και εγώ θα σημείωνα να δώσουμε το 50% των καταθέσεών μας κύριε Μητσοτάκη, εγώ δεν έχω ούτε ένα ευρώ κατάθεση και εσείς δεν το είπατε».
Παράλληλα, ο κ.Λιάνης έκανε πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καλέσει την εθνοσυνέλευση. «Ο εξαιρετικός ευπατρίδης Κάρολος Παπούλιας, έχει το δικαίωμα από το σύνταγμα, που δεν έχει γίνει ποτέ άσκηση του δικαιώματος από κανέναν Πρόεδρο, βάσει του άρθρου 40 το οποίο λέει ότι ο Πρόεδρος ευλόγως μπορεί όποτε κρίνει να καλέσει την εθνοσυνέλευση. Τι σημαίνει αυτό; Είναι εξόχως συμβολική και ουσιαστική πολιτική κίνηση…. να μιλήσει ο Πρόεδρος για την δραματικότητα της κατάστασης ενώπιον των αντιπροσώπων του έθνους και όχι των κομματικών στελεχών».
Σχετικά με το αίτημα για κατάργηση των προνομίων των βουλευτών είπε στον αέρα του 97,2: «Είμαι υπέρ της κατάργησης των προνομίων, είναι εξοργιστικό το θέαμα των επιτροπών, είναι εξοργιστικό το θέμα της ασυλίας, όμως την ίδια ώρα το να πούμε ότι καταργούμε τη σύνταξη του βουλευτή θέλει μια περίσκεψη. Πόσα χρόνια με ξέρετε σαν δημοσιογράφο; Θέλετε να μάθετε τι σύνταξη πήρα από το δημοσιογραφία; 1100 ευρώ, νομίζετε εσείς ότι αν καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη μπορώ να ζήσω με τα 1100 ευρώ όταν πληρώνω 1500 ενοίκιο για το σπίτι μου και 1300 στο γραφείο μου;».

Πηγή: ant1online.gr

Και η κόντρα καλά κρατεί… Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του τέως και του νυν δημάρχου Φλώρινας

Και η κόντρα μεταξύ του τέως και του νυν δημάρχου Φλώρινας καλά κρατεί. Αφορμή ήταν συνέντευξη του τέως δημάρχου Στέφανου Παπαναστασίου και οι αναφορές του σε τηλεθέρμανση, πανεπιστήμιο, νέο δημαρχείο κ.ά., που προκάλεσαν την αντίδραση του νυν δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου.
Στην απάντηση του κ. Βοσκόπουλου γίνεται λόγος για «υπεροπτική και αλαζονική συμπεριφορά» του κ. Παπαναστασίου, «που προκαλεί κάθε καλόπιστο πολίτη», αλλά και για την «προσπάθεια του να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην επικαιρότητα, που είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμφανής».
Στη συνέχεια της απάντησης οι εκφράσεις είναι ακόμα πιο σκληρές.
«Μας κατηγορείτε ότι ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν σας δώσαμε το ποσό το οποίο ζητήσατε για την Τηλεθέρμανση της Φλώρινας. Τα ώτα μας ήταν ευήκοα κ. Παπαναστασίου, απλά εσείς κινηθήκατε σε λάθος δρόμους. Εμείς δεν εκλιπαρούμε την Περιφέρεια ή κανέναν άλλον να μας βοηθήσει, διεκδικούμε και απαιτούμε από το αρμόδιο Υπουργείο και τη Δ.Ε.Η. αυτό το οποίο μας οφείλουν ως τοπική κοινωνία για αυτά που έχουμε προσφέρει. Αυτό θα έπρεπε να είχατε κάνει και εσείς. Και εσείς τι κάνατε; Διακατεχόμενος έναν Μιθριδατισμό εδραζόμενο στην αλαζονεία και τον εγωισμό, διακόψατε κάθε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αρχή και δεν προβήκατε σε καμία άλλη διεκδίκηση, ως οφείλατε, και κάνουμε εμείς σήμερα !!!
Για την παρούσα Δημοτική Αρχή όλα είναι πάνω στο τραπέζι, στο φώς. Πρώτα ο Δημότης μας, γιατί αυτόν υπηρετούμε και αυτόν νοιαζόμαστε…
Η πραγματικότητα κ. Παπαναστασίου είναι αμείλικτη για σας. Τσακίζει κόκαλα. Ειδικά εσείς, δεν δικαιούστε να μιλάτε για πολιτικό ήθος και παλικαριά, έχοντας ήδη προδιαγράψει μια πορεία που δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Εμείς γνωρίζουμε το παρελθόν μας και δεν το αποποιούμαστε, ούτε διατυπώνουμε αστήρικτες και αβάσιμες κατηγορίες δεξιά και αριστερά, προκειμένου να καλύψουμε αστοχίες που μπορεί να έγιναν. Αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη των πράξεων ή παραλείψεων μας. Λέμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη». Γι’ αυτό μας εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας».
Και συνεχίζει…
«Μας κατηγορείτε κ. Παπαναστασίου ότι ο Δήμος Φλώρινας στερείται ενός σωστού και μεγάλου Δημαρχείου εξαιτίας μας, καθώς στη θητεία μας ως Νομαρχιακή Αρχή δε σας παραχωρήσαμε το χώρο της «μάντρας», ώστε να κατασκευάσετε ένα σύγχρονο κτίριο εκεί. Σκόπιμα βέβαια παραλείπετε να αναφερθείτε στην μεταξύ μας αλληλογραφία, με την οποία σας ζητήσαμε την ανταλλαγή του χώρου της «μάντρας» με αντίστοιχο κομμάτι στο στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ, που το είχατε ανεκμετάλλευτο, για να κατασκευάσουμε έναν πολυχώρο και μας αρνηθήκατε, προφασιζόμενος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό!!! Γιατί δεν ήταν εφικτό κ. Παπαναστασίου; Δεν ήταν στην κυριότητα του Δήμου; Ποια θα ήταν η απώλεια του Δήμου Φλώρινας, εάν γινόταν η ανταλλαγή αυτή; Καμία. Όσο για το αν απασχόλησε τη νέα Δημοτική Αρχή το θέμα της στέγασης, την απασχόλησε από την επόμενη των εκλογών και για το λόγο αυτό είχε πολλές συναντήσεις και συνεργασίες με τους αρμόδιους της Περιφέρειας, οι οποίοι αρχικά είχαν συναινέσει στην παραχώρηση μέρους του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας στον Δήμο όμως αργότερα δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε και δεν προχώρησε η συνεργασία αυτή».
Και καταλήγει:
«Περιμένατε λέτε, να περάσουν εννέα μήνες για να μιλήσετε, προκειμένου να μην παρεξηγηθείτε ή ότι οι δηλώσεις σας έχουν θυμό ή κάτι άλλο. Όμως κ. Παπαναστασίου έχετε επιλεκτική μνήμη. Θυμάστε ότι θέλετε. Ξεχνάτε προηγούμενες δηλώσεις σας στα τοπικά ΜΜΕ, στις οποίες διαπιστώνει κανείς απίστευτη επιθετικότητα και ειρωνεία, πικρία και εμπάθεια, απέναντι στη νέα Δημοτική Αρχή. Η προσπάθεια σας να αποδείξετε οτιδήποτε αντίθετο, έχει δυστυχώς ναυαγήσει. Και είναι τέτοιος ο εγωισμός, το πείσμα και το μένος σας, που κατηγορείτε ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι απλά έκαναν και κάνουν τη δουλειά τους, και νοιάζονται για το καλό του Δήμου μας. Αυτούς κατηγορείτε γιατί δεν βγήκαν να υπερασπιστούν την πολιτική την οποία ακολουθήσατε!!!
Κύριε Παπαναστασίου, «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί» λέει ο λαός μας. Και εσείς ελέγχεστε για τα λάθη και τις παραλείψεις σας. Λυπούμαστε ειλικρινά που δεν μπορούμε να είμαστε ευχάριστοι μαζί σας.
Εμείς θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, ότι κανείς δεν περισσεύει στον Δήμο μας. Σας καλούμε για άλλη μια φορά σε συστράτευση. Να είστε αρωγός με την εμπειρία σας στην προσπάθεια που κάνουμε για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μας».

Πηγή: neaflorina.blogspot.com

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: μέχρι 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Από αυτήν την εβδομάδα ως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, οι σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη, προβλέπουν ότι οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ, κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους.
Υπάρχει δυνατότητα υποβολή αιτήσεων και μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος, ωστόσο η ένταξη αυτών που πληρούν τα κριτήρια, γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων.
Δικαίωμα ένταξης στο ΚΟΤ, το οποίο  είναι 20 με 30 % φθηνότερο σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, έχουν τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο ή ίσο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ : Όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ : Όσοι είναι άτομα με αναπηρία ≥67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία ≥67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου που προβλέπεται για τους γονείς τριών τέκνων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
Για τη χορήγηση του ΚΟΤ η κατανάλωση ρεύματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά, ανά κατηγορία, τα εξής όρια:
- Για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1400kWh.
- Για τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία είναι 1600kWh.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ και στο τηλέφωνο 210 9298000.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά
-Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010.
- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου.
-Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Για υποβολή στα ΚΕΠ
Τα παραπάνω και επιπλέον:
- Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.


Πηγή:  econews

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ II ;

Την ώρα που η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι είναι έτοιμη άλλα μένει εκτός λειτουργίας, γιατί ο Αγωγός που θα μεταφέρει το αέριο είναι άγνωστο πότε θα φτάσει για να την τροφοδοτήσει, την ώρα που η κατασκευή της Μονάδας Φυσικού Αερίου στη Μεγαλόπολη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, αλλά και πάλι δεν θα λειτουργεί ούτε κι αυτή, αφού δεν θα έχουν...
ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του Αγωγού Φυσικού αερίου ή τα έργα κατασκευής των κέντρων υπερύψηλης τάσης ( Κ.Υ.Τ.) Πάτρας και Μεγαλόπολης, την ώρα που οι επενδύσεις αυτές, ενώ πληρώθηκαν από τον Ελληνικό Λαό και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ θα μένουν ανενεργές, χωρίς μάλιστα να ιδρώνει το αυτί κανενός, την ώρα που η ΔΕΗ απεγνωσμένα αναζητά χρηματοδότηση για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα με την κατασκευή των Μονάδων «Πτολεμαΐδα 5» και «Μελίτη 2», την ώρα αυτή λοιπόν, ο Υπουργός ΠΕΚΑ εγκαινίασε την Μονάδα Παραγωγής Η/Ε ισχύος 420 MW, με καύσιμο το Φυσικό Αέριο του ομίλου ELPEDISON, εξαίροντας μάλιστα τη συμβολή και την προσφορά του, δηλώνοντας ότι «σε μια περίοδο που η χώρα παλεύει να σταθεί στα πόδια της, η επένδυση αυτή συμβάλει σημαντικά και δίνει νέα ώθηση στην αγορά ενέργειας».
Το ερώτημα όμως που προκύπτει αβίαστα κ. Παπακωνσταντίνου, είναι τι είδους επένδυση είναι αυτή και πώς θα συμβάλει στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, που προωθεί αυτή την περίοδο το υπουργείο, με το πρόσχημα της πρόσβασης των ιδιωτιών στους λιγνίτες. Μήπως θα συμβάλει στην αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και θα δώσει νέα ώθηση στην κερδοφορία τους; Μήπως γι' αυτό το λόγο έγιναν σε αυτήν την περίοδο τα εγκαίνια της συγκεκριμένης μονάδας, ενώ είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εμπορική λειτουργία για χρονικό διάστημα περισσότερο των 5 μηνών;
Αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου εγκαινίασε την ιδιωτική μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Βοιωτία, μήπως θα πρέπει τώρα να δοθεί και μια λύση, ώστε να λειτουργήσουν στην ώρα τους οι μονάδες φυσικού αερίου της ΔΕΗ (σε Αλιβέρι και Μεγαλόπολη), αλλά και να κατασκευαστούν οι μονάδες στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελούν ακριβώς το σημαντικότερο κομμάτι στο επενδυτικό πρόγραμμα της επιχείρησης και μπορούν να εγγυηθούν και να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική τόσο στην επιχείρηση όσο και στην περιοχή;
Τέλος, εάν Κυβέρνηση και οι ιδιώτες ενδιαφέρονται για πραγματικές επενδύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, ας τους παραχωρηθούν τα λιγνιτικά κοιτάσματα στα οποία η ΔΕΗ δεν έχει δικαιώματα εκμετάλλευσης και ας εγκαταστήσουν εκεί τις μονάδες τους και όχι να επιλέγεται η λύση του ξεπουλήματος των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, που ήδη έχουν κάνει την απόσβεσή τους και είναι κερδοφόρες για την επιχείρηση.