Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κάτι τρέχει με την Βεύη

Για μιαν ακόμη φορά φαίνεται ότι από κάποιους επιχειρείται να γίνει σήριαλ ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης. Το «έργο» το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, όταν επί υπουργίας Σιούφα στο τότε υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισαν ότι τα λεφτά που θα έμπαιναν στα δημόσια ταμεία ήταν τόσο πολλά που δεν μπορούσαν να τα δεχθούν!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ίδιο «έργο» κάποιοι επιχειρούν να το παίξουν εκ νέου. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Όταν το δημόσιο πασχίζει να βάλει έστω κι ένα ευρώ στα άδεια ταμεία του κι όταν η Κομισιόν μάς κυνηγά με το δίκανο για την υπόθεση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και ειδικά στην παραγωγή με καύσιμο το λιγνίτη, εκτιμούμε ότι τα περιθώρια για «άλματα στο κενό» έχουν εκλείψει και ότι πρέπει όλοι να σοβαρευτούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της χώρας. Εκτός εάν όλα αυτά γίνονται, ώστε να «εκπληρωθεί η προφητεία» της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι δεν θα ανοίξει ποτέ ιδιωτικό λιγνιτωρυχείο στην Ελλάδα. 

Και για να καταλάβετε το μέγεθος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, από ό,τι μαθαίνουμε το ποσό για το οποίο συζητάμε ξεπερνά σε σημερινές αξίες το 1 δισ. ευρώ!  Κι αντιλαμβάνεστε ότι όταν τα λεφτά που παίζονται είναι τόσο πολλά, οι ενδεχόμενες δικαστικές διαμάχες και προσφυγές θα κρατήσουν αιώνια.

Ν. Χ

Πηγή:www.capital.gr