Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη- Δείτε τα νέα μέτρα


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δεύτερη κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και πάλι παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ.Γιώργου Ζανιά.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.
Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως για το προσχέδιο, επί του οποίου επιτεύχθηκε μια πρώτη συμφωνία, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και στις ΗΠΑ σε επίπεδο ΔΝΤ.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα.
Στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή και στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος γύρος σκληρών μέτρων.
Τα μέτρα-σοκ
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «κλειδώσει»:
-Η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 200.000 την επόμενη τριετία μέσω συντάξεων, εφεδρείας και απολύσεων ενώ η Τρόικα συστήνει περικοπές θέσεων εργασίας και στο στενό δημόσιο τομέα.
-Οι απολύσεις θα αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ περιλαμβάνεται και η κατάργηση οργανικών θέσεων.
-Η μείωση των μισθών κατά 15%-20% ενώ δραστική περικοπή αναμένεται και στις συντάξεις με το «ψαλίδι» στις επικουρικές να φτάνει το 50%.
-Μέχρι και την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόταν η νέα μείωση του αφορολογήτου, όπως και η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

ΠΗΓΗ: newsbomb