Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μανιάτης: Σύντομα η short list για Βεύη

Εντός δεκαημέρου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η short list των πέντε επικρατέστερων διεκδικητών για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, σύμφωνα με εκτίμηση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει ήδη δέκα επιχειρηματικοί όμιλοι (Ένωση Εταιρειών ΕΛΜΙΝ Α.Ε.- INTERKAT Α.Ε., Ένωση Εταιρειών HORIZON ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕΒΕ-ΜΕΤΕ Α.Ε., ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. , ΓΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ,Κοινοπραξία ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ-ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ-ENERGEN ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ., ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Μηχανική Α.Ε., Όμιλος Μυτιληναίου, ΑΚΜΗ Α.Τ.Ε.)

Μετά τον καθορισμό των επικρατέστερων προσφορών, ο υφυπουργός θα ενημερώσει εκ νέου τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής (Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) προασπίζοντας με κάθε τρόπο τη διαφάνεια της διαδικασίας, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου.

Η διαδικασία της εκμίσθωσης του λιγνιτωρυχείου αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011, εφόσον βεβαίως η σχετική σύμβαση ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, όπως προβλέπεται.