Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η κρίση οδηγεί τους Έλληνες σε αγορά ακινήτων στο Μπάνσκο

Για μαζική αγορά ακινήτων στο χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, από Έλληνες επενδυτές, κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Στάνταρτ της Σόφιας».
Στο σχετικό άρθρο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Καλημέρα (η ελληνική λέξη αναγράφεται με κυριλλική γραφή) στο Μπάνσκο», η ημερήσια της Σόφιας αναφέρει ότι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στο Μπάνσκο, τρομαγμένοι από την κρίση στη χώρα τους.
«Οι γείτονες επωφελούνται των χαμηλών τιμών των ακινήτων στο χιονοδρομικό κέντρο και στη γειτονική κωμόπολη Ραζλόγ για να αγοράζουν σπίτια και εξοχικά από τους Βρετανούς, που έχουν επενδύσει στην περιοχή εδώ και δύο-τρία χρόνια», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη ντόπιους μεσίτες.
Στο μεταξύ, ανάμεσα στην πληθώρα των αναλύσεων που δημοσιεύονται στο βουλγαρικό Τύπο για την κρίση στην Ελλάδα, η οικονομική εφημερίδα «Παρί» κάνει αναφορά σε δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της μεγάλης εμπορικής τράπεζας της Ιταλίας «Unicredito», Φρεντερίκο Γιτσόνι, σύμφωνα με τον οποίο «τώρα πια είναι πολύ αργά για να κάνουμε συζήτηση για οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που θα μπορούσε να γίνει πριν ένα χρόνο».
Ο Ιταλός τραπεζίτης επισημαίνει την ανάγκη να βγάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) τα σωστά συμπεράσματα και να καταβάλει επίμονη προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Όσον αφορά την ίδια την Ελλάδα, πάντως, δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση, παρά να την βοηθήσουμε», καταλήγει.

'Κλείδωσε'' η συμφωνία - Σας γλιτώσαμε από το ''θάνατο'' της πτώχευσης τώρα θα ''πεθάνετε'' της πείνας''

Ανταλλάγματα στο πακέτο των περίπου 60 δις ευρώ : Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων - 20% κάτω ο πρώτος μισθός - Στα 6χρόνια οι συμβάσεις χρόνου
- Στη συναίνεση του Α.Σαμαρά στοχεύει η τρόικα που λέει ΝΑΙ στη μείωση του ΦΠΑ
- Όχι από εφέτος λέει ο Γ.Παπακωσταντίνου -
- Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα - Διαβάστε τι προβλέπει αναλυτικά
- ''Απογείωση'' στο Χρηματιστήριο πέφτουν τα spreads
Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφού όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών "φέτος χρειαζόμαστε έσοδα" και φαίνεται να η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει στον χαμηλό συντελεστή 13% προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, κυρίως τρόφιμα, όπως ψωμί, γάλα, κ.ά.
Συφμωνία υπήρξε και για τις αποκρατικοποιήσεις και τονίζεται ότι δεν πρόκειται να "παραδοθεί σε ιδιώτες το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας".


Τα καλά νέα είναι πως όλα δείχνουν ότι δεν θα ''φαλιρίσουμε'' μέσα στο καλοκαίρι και πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου.
 
Σύμφωνα με τον ''βομβαρδισμό'' πληροφοριών από Αμερική και Ευρώπη, η γερμανική κυβέρνηση είπε το πολυπόθητο ''ναι'' στην διάσωση της Ελλάδας με νέο δάνειο αποσυνδέοντας το ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με το πάγιο αίτημα τους για σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις Βρυξέλλες έχουν έτοιμο, μετά τη γερμανική συναίνεση, το σωσίβιο-δάνειο των δεκάδων δισεκατομυρίων ευρώ, που θα μας γλιτώσει από ''πνιγμό'' τον Ιούλιο που τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο.
 
Το γερμανικό ΝΑΙ επιτάχυνε τις εξελίξεις σε σημείο που ο Α.Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, μίλησε ξεκάθαρα για επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα.
 
''Η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη.Έχει γίνει πρόοδος, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες'' ήταν οι πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις του.

Όμως και η τρόικα άνοιξε διάπλατο το δρόμο για την απαιτούμενη συναίνεση του Α.Σαμαρά, διαρρέοντας πως συμφωνεί στη μείωση του ΦΠΑ.
Όμως από το υπουργείο Οικονομικών λένε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση στο Φ.Π.Α από τώρα γιατί θα μειωθούν κατά πολύ τα έσοδα και το αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για πιθανότατα το 2012, ίσως για να λειτουργήσει πολιτικά και ως ''δόλωμα'' για να αποσπάσουν τη συναίνεση του Α.Σαμαρά.

Στη συμφωνία αναφέρεται η ''εξαφάνιση''  για τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία θα χορηγούνται πλέον με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ η πρώτη αμοιβή για τους νέους θα είναι 20% χαμηλότερη από αυτή που προβλέπεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Διευθετήθηκε ο χρόνος εργασίας για τα εποχικά επαγγέλματα, ενώ αλλάζουν το διάστημα απασχόλησης στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και από 2+2 χρόνια, αυξάνεται στα 3+3+3.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση Μέρκελ, η τρόικα φέρεται να συναινεί στη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και το νερό μπαίνει πλέον στο ''αυλάκι''.
 
Και έτσι ερχόμαστε στην άλλη όψη του νομίσματος, στα επώδυνα μέτρα που θέλοντας και μη θα πάρουμε ως αντάλλαγμα και που ανακοινώνονται την Πέμπτη, σχεδόν ταυτόχρονα με την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους της.
 
Πάμε ολοταχώς προς νέα μέτρα λιτότητας και για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που θα ελέγχονται από τεχνοκράτες της Ευρωπαικής Ένωσης.
 
Η ''κερκόπορτα'' της άλωσης του Δημοσίου που θα σημάνει και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ονομάζεται ΟΤΕ.
 
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Deutsche Telekom βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι Γερμανοί θα αγοράσουν και το υπόλοιπο πακέτο μετοχών εαν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.
Ποιές είναι αυτές;
Άρση της μονιμότητας ακόμα και για τους ''παλιούς'' υπαλλήλους και ταυτόχρονα απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών σε όσους απομείνουν.
 
Εαν η Deutsche Telekom πάρει όσα ζητάει, τότε υπάρχει κανείς που θα στοιχηματίσει πως θα ζητήσουν κάτι λιγότερο οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις του Δημοσίου που θα πουληθούν;
 
Πηγή: newsit.gr

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η συγκλονιστική και ανεπανάληπτη συγκέντρωση-παρουσία σας στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη 25 Μάη μας έδωσε δύναμη, κουράγιο και ευθύνες. Ευθύνη, καθήκον και υποχρέωση να προασπίσουμε με κάθε θυσία την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της συνεχίζει τους αγώνες για την προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προστέθηκε και το νέο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις ΔΕΚΟ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΗ 2011 και ΩΡΑ 11:00πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΕΑΣ, ΔΕΠΑ κλπ, θα είμαστε όλοι ΕΚΕΙ σε κοινό αγώνα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική εκποίησης- ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και του Δημόσιου πλούτου. Ενάντια στην κυβέρνηση που επανέρχεται με μπαράζ νέων μέτρων και με θύματα τα συνήθη υποζύγια : Μισθωτούς, συνταξιούχους, καταναλωτές. Επανέρχεται με νέα μείωση μισθών, νέοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, νέο ασφαλιστικό που θα προβλέπει παραπέρα αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και οριζόντια μείωση συντάξεων.
Επανέρχεται με νέα ψέματα, νέα κοροϊδία, νέες παραπλανήσεις. Οι κύριοι της κυβέρνησης ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ.
Βγάζουν την Ελλάδα σε δημοπρασία, πωλείται ο εθνικός πλούτος. Άρον-άρον
όσο-όσο.
Απέτυχαν έπεσαν έξω.
ΑΥΤΟΙ συνεχίζουν την ίδια πολιτική με την ίδια συνταγή.
ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε με αγώνες.
ΑΥΤΟΙ με την ΤΡΟΙΚΑ, τους κερδοσκόπους και τους λαθρέμπορους της οικονομίας.
ΕΜΕΙΣ με τους Έλληνες και την Ελλάδα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΗ 11:00πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

Καλύπτει... ελλείμματα για να έχει λιγνίτη η ΔΕΗ

 Άρθρο του Χάρη Φλουδόπουλου στο Capital.gr

Σοβαρές ενστάσεις αλλά και σαφείς αιχμές εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων Ε. Μπουζούλας για την απόφαση που ο ίδιος καταψήφισε σε σχέση με τα ορυχεία Αχλάδας στη Φλώρινα. Τα ορυχεία έχουν οδηγηθεί σε κατάσταση αδυναμίας λόγω ταμειακού ελλείμματος με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει οι παραδόσεις λιγνίτη και να έχει σταματήσει συνακόλουθα και η λειτουργία της μονάδας της Μελίτης στη Φλώρινα. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ετέθη ως θέμα στην ημερήσια διάταξη «η εξασφάλιση λειτουργίας του Ορυχείου Αχλάδας...». Ειδικότερα η εταιρεία κλήθηκε να αποφασίσει να παράσχει διευκολύνσεις αναλαμβάνοντας το ταμειακό έλλειμμα της προμηθεύτριας εταιρείας. Η απόφαση ελήφθη τελικώς κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε ο κ. Μπουζούλας, προχωρώντας σε σημαντικές καταγγελίες και τονίζοντας ειδικότερα ότι δε νομιμοποιείται να ψηφίσει μια απόφαση του Δ.Σ. με την οποία η εταιρεία αναλαμβάνει την κάλυψη του ταμειακού ανοίγματος του προμηθευτή της.
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουζούλας η απόφαση προβλέπει προκαταβολή 4 εκατ. ευρώ χωρίς να δοθεί εγγύηση και καταβολή άλλων 7 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μπουζούλας αναφέρει μάλιστα ότι με βάση την παλαιότερη απόφαση του ΔΣ, ο προμηθευτής (Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας) όφειλε να δώσει  ισόποση εγγυητική τραπέζης, που όπως υποστηρίζει το μέλος του Δ.Σ. δε δόθηκε ποτέ.

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων (ΔΑΚΕ) τονίζει ότι η ΔΕΗ δεν κάνει χρήση του δικαιώματος υποκατάστασης, δηλαδή σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση να αναλάβει τη λειτουργία του ορυχείου και την ομαλή τροφοδοσία της μονάδας Μελίτη της ΔΕΗ.

«Γιατί η ΔΕΗ δέχεται το συμψηφισμό των καταβολών με μελλοντικές παραδόσεις λιγνίτη, όταν οι  ίδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ δέχονται ότι μετά από 12 μήνες θα υπάρχει υστέρηση;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουζούλας.

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ., λύση θα έδινε η επανέναρξη των εργασιών εξόρυξης από τα ορυχεία Βεύης και Κλειδιού.

Τι υποστηρίζουν αυτοί που υπερψήφισαν

Υπέρ της απόφασης πάντως ψήφισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που εκλέγεται με την ΠΑΣΚΕ,  ο οποίος και υποστηρίζει από την πλευρά του ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη καθώς ο ΑΗΣ Μελίτης που τροφοδοτείται με λιγνίτη από τα εν λόγω ορυχεία είναι εκτός λειτουργίας. Τυπικά η μονάδα της Φλώρινας βρίσκεται σε συντήρηση που ήταν προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο του 2001, στην πραγματικότητα όμως η μονάδα είναι εκτός λόγω έλλειψης λιγνίτη. Καθώς η Μελίτη είναι ο πιο σύγχρονος και κερδοφόρος σταθμός της ΔΕΗ, τα διαφυγόντα κέρδη φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ, αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος αμφισβητεί τη δυνατότητα να αποκτήσει η ΔΕΗ τον έλεγχο του ορυχείου της Αχλάδας. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. η ανάθεση του ορυχείου της Βεύης θα καθυστερήσει τουλάχιστον 10-12 μήνες, ενώ το ορυχείο Κλειδί στην καλύτερη περίπτωση θα δώσει ποσότητες από το 2ο εξάμηνο του 2013.

Πάντως και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ εξέφρασε επιφυλάξεις (που δεν τις έχει κοινοποιήσει μέχρι στιγμής) ωστόσο υπερψήφισε την απόφαση σημειώνοντας ότι η μη κάλυψη – διευκόλυνση του ταμειακού ανοίγματος της εταιρείας Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας θα σήμαινε ότι η μονάδα της Φλώρινας θα έμενε εκτός λειτουργίας αφού δεν θα υπήρχε λιγνίτης. Το ποσό των 7 εκατ. θα είναι προσαυξημένο από το ποσό που προκύπτει από το μεσοσταθμικό κόστος δανεισμού της ΔΕΗ ανά εξάμηνο και θα συμψηφίζεται με παραδόσεις λιγνίτη. Για το ποσό των 4 εκατ. που ήδη δόθηκε, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ τονίζει ότι ήδη τα 2 εκατ. έχουν αποδοθεί ενώ και για αυτό η ΔΕΗ κρατούσε ως εγγύηση διασφαλίσεις από τροφοδοσία παραδόσεις λιγνίτη του προμηθευτή για ενάμιση μήνα.

Συνέχεια της διαμάχης Κωνσταντινίδη - εφημερίδας 'ΠΟΛΙΤΗΣ" με καταγγελίες κατά του βουλευτή της Ν.Δ.

Συνέχεια στο θέμα της διαμάχης του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με την εφημερίδα «Πολίτης» δίνεται και σήμερα, με πρωτοσέλιδο άρθρο του εκδότη της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Με δικαστικές διώξεις απειλεί τον ‘Πολίτη’».
Αναλυτικά το άρθρο:
Πείτε μας κ. Κωνσταντινίδη, θερμά σας παρακαλούμε, πώς θέλετε στο εξής να γράφεται η εφημερίδα μας; Ποιά θέματα να μπαίνουν στην πρώτη σελίδα και ποιά στην δεύτερη;
Τι να δημοσιεύουμε και τι όχι; Πότε πρέπει να απαντάμε και να σχολιάζουμε αυτούς που μας αποκαλούν υβριστές και πότε όχι;
Σας θερμοπαρακαλούμε κ. Βουλευτά, πείτε μας πότε πρέπει να ασκούμε κριτική στην εξουσία και πώς να την ασκούμε αυτή; Να χρησιμοποιούμε σκληρό ύφος ή να την αντιμετωπίζουμε με την «πρέπουσα» μαλθακότητα όπως αυτή επιθυμεί;
Αναμένουμε με αγωνία τας υποδείξεις σας….
Και για να μην τρελάνουμε τους αναγνώστες μας εξηγούμαστε:
Την περασμένη Τετάρτη 25/5/11 ο «Πολίτης» σε πρωτοσέλιδό του χαρακτήρισε σκληρή και άδικη την πρόθεση της Κυβέρνησης για την Φλώρινα να εξομοιώσει τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης, παράλληλα καυτηρίασε την αδράνεια όλων εκείνων που ενώ η Φλώρινα χάνει το ένα μετά το άλλο αυτά που μέχρι σήμερα την κρατούσαν ζωντανή, αυτοί αντιδρούν με πρακτικές του παρελθόντες οι οποίες αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα δεν έφεραν για το Νομό μας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο ίδιο κείμενο προτρέπαμε τους ιθύνοντες να αφήσουν τις παλιές πρακτικές και να ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ….
Το απόγευμα Πέμπτης 26/5/11 και πάνω στο κλείσιμο της εφημερίδας, μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου φθάνει απαντητική επιστολή -στο άρθρο του «Πολίτη»- του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδη η οποία όπως ήταν φυσικό δημοσιεύθηκε την επομένη, Σάββατο 28/5/11, μαζί βεβαίως και το σχόλιο του εκδότη, κείμενο που ήδη κυκλοφόρησε και αναγνώσθηκε.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως το απόγευμα της Πέμπτης, οδεύοντας προς το τυπογραφείο, πραγματοποιήθηκε τυχαία συνάντηση του υπογράφοντα το κείμενο, με συνεργάτη του κ. Βουλευτή. Στην εν λόγω συνάντηση ο συνεργάτης του κ. Κωνσταντινίδη ζήτησε να μάθει αν θα υπάρξει απάντηση – σχολιασμός στην επιστολή το κ. Κωνσταντινίδη και ποιό το περιεχόμενο αυτής.
Η απάντηση που έλαβε ήταν πως βεβαίως και η επιστολή του κ. Βουλευτή θα σχολιασθεί και το ύφος θα είναι ανάλογο αυτής…..
Την επομένη, (Παρασκευή 27/5/11) έχει ήδη γίνει γνωστό στον κ. Κωνσταντινίδη πως ο «Πολίτης» θα απαντήσει άμεσα στην επιστολή του και από την ώρα εκείνη αρχίζουν διακριτικά οι παρεμβάσεις στην εφημερίδα μας για να τους γνωστοποιήσουμε το περιεχόμενο της απάντησης του «Πολίτη» στα όσα έγραψε ο κ. Κωνσταντινίδης, πράγμα που βεβαίως αρνηθήκαμε κατηγορηματικά. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Καταλαβαίνουμε και δικαιολογούμε το ενδιαφέρον των συνεργατών του κ. Κωνσταντινίδη να μάθουν πρώτοι την απάντηση του «Πολίτη».
Εκείνο όμως που μας εξόργισε ήταν η ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση του ιδίου του Βουλευτή στον τρόπο με τον οποίο θα ασκούμε το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα.

Η παρέμβαση του Βουλευτή
Παρασκευή (27/5/11) αργά το βράδυ και ενώ η εφημερίδα ήταν ήδη τυπωμένη, ο Βουλευτής της Ν. Δ. απολαμβάνει το ποτό του μαζί με την παρέα του, σε καφετέρια στον πεζόδρομο της πόλης. Την ώρα εκείνη περνά από μπροστά του η δημοσιογράφος του «Πολίτη» κ. Νάστα Χρυσαυγή. Ο βουλευτής την αντιλαμβάνεται, σηκώνεται την πλησιάζει και την ρωτά αν η επιστολή του σχολιάσθηκε από τον εκδότη του «Πολίτη»;
Η απάντηση της δημοσιογράφου ήταν βεβαίως καταφατική.
Στο άκουσμα της απάντησης ο βουλευτής προχώρησε, προς μεγάλη έκπληξη της δημοσιογράφου, λέγοντας της το εξής αμίμητο: «Πες στον Γιάννη να αφήσει αυτά τα πασοκικά που ξέρει και να προσέξει καλά τι θα γράψει γιατί θα κινηθώ δικαστικώς!!!»
Η παραπάνω ευθεία, απαράδεκτη και μη αναμενόμενη παρέμβαση του Βουλευτή στον τρόπο δημοσιογραφικής λειτουργίας του «Πολίτη», όχι μόνο μας εξόργισε, αλλά μας έβγαλε κυριολεκτικά από τα ρούχα μας!
Στα 20 και πλέον χρόνια της παρουσίας μας στα δημοσιογραφικά, πρώτη φορά συναντήσαμε τέτοια απαράδεκτη και ωμή παρέμβαση για τον τρόπο που θα ασκήσουμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον.
Και από πού αντλείται το δικαίωμα κ. Βουλευτά να μας υποδεικνύεται πως θα λειτουργούμε ως εφημερίδα;
Ποιός σας δίνει το δικαίωμα αυτό να παρεμβαίνετε ωμά και απροκάλυπτα; Μήπως η βουλευτική σας ιδιότητα; Ή είστε οπαδός της εποχής κατά την οποία η εξουσία είχε ως αρχή το: «Συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις μας…»;
Όσο για τις απειλές σας, κ. Βουλευτά κατατρομάξαμε!!!
Μάλλον εμείς πρέπει να σας καταγγείλουμε για ωμή και απαράδεκτη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ της ελεύθερης δημοσιογραφίας…
Ο Εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης
(τώρα κι αν είμαστε αγανακτισμένοι…)
 
Πηγή: ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ