Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕ: Σε αναζήτηση εκτάσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών η Δυτ. Μακεδονία


Την πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος για αναζήτηση δημοτικών εκτάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά, ανακοίνωσε ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από σύσκεψη που είχε με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, στην Κοζάνη.
Το θέμα θα διερευνήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με επιστολή του προς τους δήμους της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας.
Ήδη για τη δυτική Μακεδονία χρηματοδοτούνται έργα, συνολικού ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε ο υπουργός.
«Άλλα είναι μεγάλα έργα, όπως η τηλεθέρμανση ΠτολεμαΐδαςΦλώρινας, και άλλα μικρότερα, όπως η διαχείριση υδάτων σε όλη την Περιφέρεια», πρόσθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις, εκτός από την υπογραφή για τις απαλλοτριώσεις στη Μαυροπηγή, θα συσταθεί ταχύτατα μια δομή για τις απαλλοτριώσεις άλλων περιοχών, όπως η Ακρινή.
«Θα συνεργαστούμε για τα ζητήματα αυτά με τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα έχουμε επαφές με τους δημάρχους και στην Αθήνα για να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για τα έργα αυτά, και θα επανέλθουμε» ανέφερε σχετικά ο υπουργός.


Πηγή: econews

Ο γιος του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη «κλαίει» το μισθό του μπαμπά του στο facebook. Κάνουν "ντάγκαρα" με το λαό που υποφέρει!


Απίστευτο προκλητικότατο status στο facebook από τον Τάσο Μανιάτη, γιο του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη και στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο οποίος«κλαίει» το μισθό του μπαμπά του που… έκοψε ο Βενιζέλος!
Δείτε πώς συμπεριφέρονται δημοσίως τα τέκνα των πολιτικών, που φιλοδοξούν να διαδεχθούν τους πατεράδες τους, και με πόσο θράσος προκαλούν τον λαό που πεινά και υποφέρει!
Στη συζήτηση σχόλιο έκανε και το δεξί χέρι της Άννας Διαμαντοπούλου, Χρήστος ΔρούζιαςΠλάκα με τον πόνο του ελληνικού λαού κάνουν;


Πηγή: tsantiri.gr

Μια ενδιαφέρουσα εγκύκλιος του Γ. Παπανδρέου (παππού). Έτσι, για να μη ξεχνάμε...


Για να μην ξεχνάμε...
Εν Αθήναις τη 11 Μαρτίου 1965, Προς τους Γενικούς Επιθεωρητάς Μέσης ΕκπαιδεύσεωςΠανταχόθεν καταγγέλεται, ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη καταβάλλει μεγάλας προσπάθειας προσεταιρισμού μαθητών των Γυμνασίων. Βεβαίως, εφ'όσον διεπιστώθη ποσοστόν 12% οπαδών της ΕΔΑ κατά τας τελευταίας εκλογάς, ευνόητον είναι ότι θα υπάρχουν και μαθηταί εμποτισμένοι από τας οικογενείας των με αριστεράν ιδεολογίαν.. Και αυτούς, βεβαίως, κατά πρώτον λόγον, θα χρησιμοποιεί η Κομμουνιστική προπαγάνδα προς προσηλυτισμόν των Νέων. Εφιστώ διά τούτο και πάλιν την προσοχήν όλων των Καθηγητών των Γυμνασίων και τους καθιστώ υπευθύνους διά πάσαν σχετικήν δραστηριότητα της Νεολαίας Λαμπράκη. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενεάς.
Ο Εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του Διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν. Τα ιδικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Εθνική και Πολιτική) και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΘΥΣΙΑ. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και με αυτά πρέπει να εμποτισθή, η Νέα Γενεά. ΕΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αληθής Δημοκρατία. Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες, ή ανεχόμενοί την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν, δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν. Όσοι πιστεύουν εις τα Ιδεώδη των, τα υπερασπίζουν. Και την υπεράσπισιν των ιδανικών μας και την εμπνευσιν της Νέας Γενεάς, έχει αναθέσει η Ελληνική Δημοκρατία εις τον Εκπαιδευτικόν κόσμον. Γνωρίζω, ότι έχουν μέχρι τούδε εκδοθή υπό του Υπουργείου Παιδείας πολλαί σχετικοί εγκύκλιοι. Αλλά επεθύμουν, λόγω της μεγάλης σοβαρότητος του θέματος, να επικοινωνήσω και εγώ προσωπικώς μεθ' υμών. Παρακαλώ, όπως εις το τέλος εκάστου μηνός υποβάλητε (Υπουργείον Παιδείας - Γραφείον Υπουργού) εμπιστευτικώς σχετικήν έκθεσιν. Δεχθήτε και διαβιβάσατε προς απαντάς, διδάσκοντας και διδασκόμενους, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.

                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρόεδρος Κυβερνήσεως και Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων».

Πηγή: xenes-glosses.blogspot.com