Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Ντόρα παίζει τον… παπά με το Μεσοπρόθεσμο.

Δεν είναι μόνον τα μεγάλα κόμματα που έχουν τα βάσανά τους. Και οι μικροί, δεν πάνε πίσω- δείτε ως παράδειγμα τη νεοσύστατη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η ίδια (η Ντόρα) δείχνει ότι δεν έχει αποφασίσει τις ακριβώς θα ψηφίσει το απόγευμα της Τετάρτης για το Μεσοπρόθεσμο. Για τον λόγο αυτό εξάλλου, όπως λέγεται, έχει ζητήσει εν λευκώ εξουσιοδότηση για να αποφασίσει την τελευταία στιγμή.
Ωστόσο, ο Κώστας Κιλτίδης εμφανίζεται διατεθειμένος να μην υπερψηφίσει και φτάνει μέχρι του να δηλώσει απλά την παρουσία του.
Από την άλλη, οι φιλελεύθεροι οι οποίοι περιστοιχίζουν τη Ντόρα, τάσσονται υπέρ του να υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και με τον τρόπο αυτό να καταδειχτεί η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της ΔΗΣΥ, σε αντίθεση με την πολιτική της ΝΔ που δεν έχει- κατά τη γνώμη τους αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι φιλελεύθεροι όμως δεν ψηφίζουν, ενώ ο Κιλτίδης ναι.
Η αλήθεια είναι ότι αν η Ντόρα ψηφίσει, εύκολα θα θεωρηθεί δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ- έχει βλέπετε ψηφίσει και το Μνημόνιο, όπως ο Καρατζαφέρης. Από την άλλη, αν δεν ψηφίσει, θα κατηγορηθεί ότι γίνεται ουρά του Σαμαρά.
Σημειώνουμε ότι η Έλσα Παπαδημητρίου, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, κάτι που αν κάνει θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη ΔΗΣΥ της φίλης της Ντόρας, η οποία δεν έχει αποφασίσει, αν και ο πιστός στρατιώτης Κιλτίδης έχει πάρει τις αποφάσεις του.
Μύλος…
Ίσως θα πρέπει να παίξει τον… παπά.

Bενιζέλος: «Γιώργο πέφτουμε!»

 
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει πάνω στους διαφωνούντες βουλευτές, τα ΜΜΕ να καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια της επαφές του Ευ. Βενιζέλου μαζί τους, αλλά η είδηση είναι αλλού.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως… «μόνη λύση είναι οι εκλογές»! Ο Γ. Παπανδρέου έφθασε ένα βήμα από το να σπάσει και το τελευταίο ταμπού: να καλέσει τον Ευ. Βενιζέλο στο Καστρί. Οι δύο κορυφαίοι της κυβέρνησης, όμως, έμειναν στα τηλέφωνα. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε στον Γ. Παπανδρέου πως «αφού πάρουμε την 5η δόση θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για κάλπες τον Σεπτέμβριο».
Εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι σε ελάχιστο χρόνο η κυβέρνηση θα βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο. «Η χώρα θα χρειαστεί κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης με νωπή λαϊκή εντολή για να αποφευχθεί το χάος» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες. Την ίδια γραμμή ο υπουργός Οικονομικών ακολουθεί και στις επαφές του με βουλευτές. Τους ζητά μια τελευταία ψήφο για να πάει η χώρα συντεταγμένα στις εκλογές.
Ο ίδιος το έχει πει και δημόσια, στη συνέντευξη που παραχώρησε με τη νέα του ιδιότητα στο ΑΛΤΕΡ: «Πάντα υπάρχει λύση, γιατί δεν υπάρχουν δημοκρατικά αδιέξοδα, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για να δούμε τι θα κάνει η νέα, η επόμενη κυβέρνηση. Πώς θα χειριστεί αυτά τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα». Ως προς το αποτέλεσμα, βέβαια, ο ορθολογιστής πολιτικός το έριξε στη… θρησκεία: «Εγώ πιστεύω ότι το αίσθημα ευθύνης τελικά επικρατεί και ο Θεός της Ελλάδος πρέπει να σας πω είναι μεγάλος»!