Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δέκα δεσμευτικές προσφορές για το λιγνιτωρυχείο Βεύης τελικά.


Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί και ενεργειακοί όμιλοι της χώρας συμμετέχουν τελικώς στο διαγωνισμό που διενεργεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκμίσθωση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του λιγνιτικού πεδίου της Βεύης.

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού που προέβλεπε την υποβολή φακέλων με πλήρη στοιχεία φερεγγυότητας, business plan,αλλά και τεχνική και οικονομική προσφορά κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, δεσμευτικές προσφορές από 10 εταιρίες και κοινοπραξίες εταιριών.

Συγκεκριμένα προσφορές κατατέθηκαν από τις εταιρείες:

. ΑΚΤΩΡ, η οποία συνόδευε την επιστολή ενδιαφέροντος με συμφωνία με την Elpedison, η οποία κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση για τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 370 MW στη Βεύη, που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το λιγνίτη

. ΌμιλοςΜυτιληναίου, μέσω της Μέτκα και της Δελφοί Δίστομον

. ΓΕΚ Τέρνα

. Όμιλος Κοπελούζου μέσω της Horizon Μεταλλευτική, σε συνεργασία με τη ΜΕΤΕ ΑΕ

. Ελμίν ΑΕ από κοινού με την Ιντερκάτ ΑΕ

. Μηχανική ΑΕ

. ΓΑΙΑ Τεχνική ΑΕ

. Κοινοπραξία ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ-Κάπα Δυναμική ΑΤΕ-Energen Ενεργειακά Έργα ΑΤΕ
. Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ

. ΑΚΜΗ ΑΤΕ

Εντός των επομένων δεκαπέντε ημερών η αρμόδια επιτροπή θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν σε κοινή συνάντηση το περιεχόμενο των προσφορών τους, ενώ θα ακολουθήσουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις της επιτροπής με καθέναν από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την παρουσίαση της πρότασης τους και την τεκμηρίωση των στοιχείων της προσφοράς. Εν συνεχεία θα
καταστεριστεί λίστα με βάση τη βαθμολογία των συμμετεχόντων με φθίνουσα σειρά και θα κληθούν οι πέντε πρώτες εταιρίες για διαπραγμάτευση του τιμήματος.

Στόχος του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Μανιάτη,που χειρίζεται την όλη υπόθεση είναι περί τα τέλη Δεκεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ώστε να κληθεί η πρώτη εταιρία με βάση τον πίνακα κατάταξης για υπογραφή της σύμβασης εντός του Ιανουαρίου. Η σύμβαση θα τεθεί προς έγκριση στη Βουλή.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ Σ ΜΕΛΙΤΗΣ 20 ΣΕΠΤ. 2010: ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΝΟΙΞΗ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΥΗ

ΟΧΙ στην επαναδιάνοιξη και λειτουργία λιγνιτωρυχείου στη Βεύη και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μελίτης. Αναμένεται και η αντίστοιχη συνεδρίαση και απόφαση του Νομαρχιακού συμβουλίου Φλώρινας. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Μπιρμπίλη, Μανιάτη, Λαμνάτε!!!
Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση και τις αποφάσεις των συμβουλίων (τοπικού και δημοτικού)



Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βεύης
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μελίτης