Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν μόλις από το ραδιόφωνο του real.fm μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξει ανοιχτή επιστολή, 20 τουλάχιστον, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν με την κυβερνητική πολιτική και διαμαρτύρονται για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει.
Η επιστολή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού τις τελευταίες ώρες γίνεται μια προσπάθεια να ξαναγραφτεί σε πιο ήπιους τόνους ώστε να υπογραφεί από όσο περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γίνεται.
4 είναι τα βασικά σημεία στην επιστολή που εγείρουν τις αντιδράσεις των βουλευτών του κυβερνητικού σχηματισμού:
Πρώτο ζητούμενο είναι η σύγκλιση οργάνων εντός του κόμματος και συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.
Δεύτερο ζητούμενο είναι να μην υπάρξει ψήφιση του  μεσοπρόθεσμου με ένα άρθρο να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα οι βουλευτές να μην ψηφίζουν με ναι και οχι αλλα να μπορουν να κατακρίνουν και καταψηφίσουν το αναμενόμενο νομοσχέδιο κατά άρθρο.
Τρίτο θέμα στο οποίο οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση είναι να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το τι δε πήγε καλά στο μνημόνιο και τι γίνεται από εδώ και πέρα με τα νέα μέτρα.
Τέλος οι 20 «αντάρτες» ζητούν να υπάρξει διαφορετική πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις. Να έχουν διαφορετική νομοθετική σημασία οι ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων.
Επίσης οι βουλευτές επιστούν την προσοχή στο κίνημα των «αγανακτισμένων» και στα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα με ιδιαίτερο προβληματισμό στα όσα έγιναν και εχτές στην Κέρκυρα, με τους βουλευτές να γιουχάρονται από τους πολίτες και ουσιαστικά να φυγαδεύονται δια θαλάσσης…
Οι εξελίξεις τρέχουν στη πολιτική σκηνή της χώρας και για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου