Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Ποιος είναι ο επικρατέστερος νέος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ποιες λύσεις εξετάζονται αν αυτός αρνηθεί και ποιος υποψήφιος χάνει πόντους

Μετρά μέρες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών; Ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να δώσουν καταφατική απάντηση στο καθόλου θεωρητικό αυτό ερώτημα, τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, το πιθανότερο είναι ότι ο νυν επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, σε αυτή την περίπτωση θα κατευθυνθεί προς το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τη θέση του θα πάρει ο Λουκάς Παπαδήμος, ως ο πλέον επικρατέστερος.
Ωστόσο, αν ο τελευταίος εμμείνει στην αρχική άρνησή του, τότε θα επιδιωχθεί να βρεθεί μια λύση αναλόγου περιεχομένου. Δηλαδή, ένας τεχνοκράτης, ο οποίος θα απολαμβάνει ευρείας αποδοχής. Και μόνο στην περίπτωση που και πάλι η αναζήτηση αποτύχει, θα επιλεγεί η λύση ενός πολιτικού προσώπου. Σε αυτή την περίπτωση, βασικά φαβορί είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ η λύση του Βαγγέλη Βενιζέλου φαίνεται να χάνει πόντους. Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται και η επανασύσταση του υπουργείου Οικονομικών, με την κλασσική έννοια του όρου. Δηλαδή, της συγκέντρωσης εσόδων. Αλλά κι εδώ, η εξεύρεση του καταλληλότερου προσώπου για να τοποθετηθεί επικεφαλής, δεν είναι και το ευκολότερο πράγματα. Το έργο είναι τιτάνιο και ήδη οι αρνήσεις είναι πολλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου