Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αναβιώνει ο ανταγωνισμός Παπανδρέου - Βενιζέλου. Με ποιον τρόπο προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργος να «επιβληθεί» στον νέο «τσάρο» της Οικονομίας και να δείξει ότι ακόμα είναι το αφεντικό στην κυβέρνηση.

Ποια είναι η ιδιάζουσα διαφορά που διαπιστώνει κανείς ακούγοντας τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας; Το γεγονός ότι προσπαθεί να «επιβληθεί» του ...υπουργού Οικονομικών. Σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα, ο κ.Παπανδρέου επέστρεψε στη χρήση του πρώτου προσώπου όταν μιλάει κάνοντας συχνές αναφορές στη «χώρα μου» και στην «κυβέρνηση μου».
Το συμπέρασμα; Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα σχετικά  με το ποιος εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι εντός της κυβέρνησης. Κι αυτό, γιατί, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι ο κ.Βενιζέλος αυτός ο οποίος έχει αναλάβει σχεδόν εξ ολοκληρίας την προσπάθεια διάσωσης της χώρας, με τον πρωθυπουργό να περνάει σε έναν μάλλον δεύτερο λόγο.
Αυτό το άγχος «βγήκε» στον κ.Παπανδρέου τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης (σ.σ. που ωστόσο επισκιάστηκε από την πολύ καλή ομιλία του υπουργού Οικονομικών), όσο και κατά τη διάρκεια των τελευταίων παρεμβάσεων του (π.χ στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο και όχι μόνο). Όλα δείχνουν ότι ένας άτυπος ανταγωνισμός, μεταξύ των δύο αντρών βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως ευθύνη του κ.Βενιζέλου αυτή τη φορά. Η ανασφάλεια, τώρα, είναι περισσότερο ίδιον του πρωθυπουργού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου