Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Καταδικαστική η απόφαση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τις «ποτίστρες».Αιχμές Παπαϊορδανίδη για πλημμελή διαδικασία τοποθέτησης του Προϊσταμένου Διαχειριστικής Αρχής.


Απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή για δυο σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει, ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του καταγγέλλει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην τοποθέτηση του Προϊσταμένου στη Διαχειριστική Αρχή αλλά και την καταδικαστική για την Περιφέρεια απόφαση του δικαστηρίου για το γνωστό θέμα των «ποτίστρων» σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Ο κ. Παπαϊορδανίδης μιλώντας αρχικά για το δεύτερο θέμα, το έργο της προμήθειας λεκανών για υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων, αποκάλυψε πως το πολυμελές πρωτοδικείο Κοζάνης καταδίκασε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από προσφυγή που κατέθεσε ο εργολάβος του έργου ο οποίος δεν πήρε τα χρήματα του (περίπου 480.000 €). Σύμφωνα με την απόφαση, η ΠΔΜ καλείται να καταβάλλει το ποσό που οφείλει στον εργολάβο και μάλιστα το πρωτοδικείο κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 100.000 €.
«Υπάρχει σαφής αναφορά που αναφέρει ότι οι συμβάσεις κατασκευής και προμήθειας των λεκανών αυτών είναι άκυρες γιατί ο προβλεπόμενος από το νόμο έγγραφος συστατικός τύπος που απαιτείται για αυτές τις συμβάσεις δεν τηρήθηκε! Προέκυψε κατά μια έννοια ένας παράνομος πλουτισμός από τη στιγμή που δεν πληρώθηκε ο προμηθευτής και μπαίνει ένα τεράστιο ζήτημα. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εμείς από την πλευρά μας, είναι ότι με περισσότερη προσοχή και πάντα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου πρέπει να γίνονται αυτές οι συμβάσεις, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, γιατί δεν μπορεί να σπαταλούνται φόροι από τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να αποπληρώνουν πρώην περιφερειακές ενότητες στην περίπτωση αυτή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, υποχρεώσεις» δήλωσε ο κ. Παπαϊορδανίδης, ο οποίος κάλεσε τον Περιφερειάρχη να δώσει άμεσα απάντηση σε αυτό το θέμα, καταγγέλλοντας ακόμη πως νομικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας δεν παραβρέθηκε στη διαδικασία.
Όσον αφορά τώρα στην τοποθέτηση του Προϊσταμένου στη Διαχειριστική Αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, άφησε αιχμές για πλημμελή διαδικασία που ακολουθήθηκε στην τοποθέτηση αυτή, αφού σύμφωνα και με έγγραφα της Μ.Ο.Δ και του αρμόδιου Υπουργείου, προκύπτει πως εφόσον εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το νέο προϊστάμενο, καλό θα ήταν να μην τοποθετηθεί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση που εκκρεμεί.
«Η λειτουργία αυτή βάζει σε κίνδυνο την απορρόφηση των πόρων από το ΕΣΠΑ. Δεν δικαιούται κανένας αυτή την περίοδο να παίζει με το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε. Για εμάς σε όλη τη διάρκεια της θητείας και θα επιμένουμε σε αυτό, η τήρηση των διαδικασιών και των νόμων είναι αδιαπραγμάτευτο στοιχείο σωστής διοίκησης. Καλώ τον σημερινό περιφερειάρχη να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να γνωρίζουν» τόνισε ο κ. Παπαϊορδανίδης.

Πηγή: Kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου