Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Με Αβραμόπουλο και Δήμα στη νέα κυβέρνηση η ΝΔ


 Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας. Ποια στελέχη έχουν καλές πιθανότητες συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση. Με τέσσερα στελέχη επισήμως η ΝΔ
 Στα χέρια του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, βρίσκεται η λίστα των προσώπων που προτείνουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
Μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η τριμερής επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία για το νέο υπουργικό συμβούλιο και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προταθεί στον κ. Παπαδήμο τα εξής ονόματα:
- ΠΑΣΟΚ: Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης και στο υπουργείο Οικονομικών. Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να λάβουν και υπουργοί της παραιτηθείσας κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
- ΝΔ: Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία, στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετέχουν τέσσερα στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα οι δύο αντιπρόεδροι, Δ.Αβραμόπουλος και Σ.Δήμας, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γ.Μουμούρας και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Κ.Αρβανιτόπουλος. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Συγγρού, ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, για να φανεί συνεπής ο Αντώνης Σαμαράς με την αρχική δέσμευση ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά της μέλη. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Αβραμόπουλος κερδίζει τις τελευταίες ώρες πόντους για τη θέση του έτερου αντιπροέδρου της νέας κυβέρνησης, ενώ είναι πιθανή και η τοποθέτησή του στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
- ΛΑΟΣ: Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στις διαπραγματεύσεις, Γ.Γεωργίου, στην μεταβατική κυβέρνηση θα συμμετέχουν πάνω από δύο στελέχη του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βορίδης είναι πιθανόν να λάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ προς υπουργοποίηση οδεύει και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου