Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της ΔΕΗ

«Παρότι η ΔΕΗ παρέχει την φθηνότερη Kwh στην Ε.Ε. δεν μπορεί ο καταναλωτής να είναι η εύκολη λύση και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εκφράζοντας τη διαφωνίας της με τις αυξήσεις των τιμολογίων που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών.
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις «γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη» και ότι οι καταναλωτές ρεύματος από το 2013 θα πληρώνουν 600 εκατ. ευρώ έως 1,2 δισ. ευρώ ετησίως επιπλέον σε εφαρμογή της Κοινοτικής οδηγίας για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, το 2011 1,6 εκατ. νοικοκυριά με μικρές καταναλώσεις (έως 800 κιλοβατώρες) το τετράμηνο πλήρωσαν αυξήσεις 11,1% καθώς δεν εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Πηγή: energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου