Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Προς μερική κατάργηση του ΣΔΟΕ;

Οδεύουμε προς κατάργηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ); Υπό μία έννοια, η απάντηση σε αυτό το τόσο κρίσιμο ερώτημα θα μπορούσε να είναι καταφατική, αν λάμβανε κανείς υπόψη του τις προθέσεις των συναρμοδίων υπουργείων να ενισχύσουν έτι περαιτέρω την Οικονομική Αστυνομία.
Για να γίνει κάτι τέτοιο, σημειώνουν παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες αναφορικά με το προωθούμενο project, θα πρέπει αναγκαστικά να αποδυναμωθεί ο ΣΔΟΕ. Κι αυτό γιατί, από κάποια στιγμή και μετά, οι αρμοδιότητες των δύο οργάνων θα περιπλέκονται επικίνδυνα, οπότε αναγκαστικά το ένα θα πρέπει να επιβληθεί του άλλου.
Αυτή τη στιγμή, «στα πάνω της» είναι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών δείχνουν να αρχίζουν να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι το ΣΔΟΕ θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερη μοίρα. «Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι σε ένα εύλογο βάθος χρόνου θα καταργηθεί κιόλας» είναι η εκτίμηση που εκφράζεται από παράγοντες του οικονομικού επιτελείου …



voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου