Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μέλος του δικτύου <<Η Βιώσιμη Πόλη>> και επισήμως ο Δήμος Φλώρινας.

Υπεγράφη χθες στα γραφεία της ΚΕΔΕ το καταστατικό της ίδρυσης του Δικτύου Πόλεων "βιώσιμη Πόλη" όπου συμμετέχουν 31 Δήμοι από Ελλάδα και Κύπρο, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ίδρυμα Περιβάλλοντος Κύπρου και το Μανιατάκιο ίδρυμα και έχει ως σκοπό την κυκλική οικονομία και την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Στα ιδρυτικά μέλη της διαδημοτικής συνεργασίας είναι και ο Δήμος Φλώρινας. Στόχος της συνεργασίας αυτής, η δραστηριοποίηση με κοινές δράσεις στην εξυπηρέτηση της βιώσιμης κυκλικής ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Είναι μία ένωση η οποία στοχεύει και να διεκδικήσει Πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση περα από τη γνωστή διαδικασία των ΕΣΠΑ την διαδικασία των leader και ουσιαστικά στοχεύει σε χρηματοδοτικά πρωτόκολλα που έχουν απευθείας εκπόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που είναι πάρα πολύ δύσκολο οι δήμοι από μόνοι τους να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Έτσι μέσα από αυτή τη διαδημοτική συνεργασία " η βιώσιμη πόλη" οι δήμοι που συμμετέχουν θα  έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν και να διεκδικήσουν πόρους από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάπτυξης με σκοπό την  βελτίωση όχι μόνο της ποιότητας του περιβάλλοντος για τους πολίτες αλλά και την εικόνα της πόλης και άρα την ελκυστικότητά της στις επενδύσεις.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν είναι: Πυλου Νεστορος, Τριφυλίας, Μεσσηνης, Οιχαλιας, Μεγαλοπολης, Νοτιας Κυνουρίας, Ναυπλίου, Ερμιονίδας, Νεμέας, Βελους Βόχας, Ξυλοκάστρου, Μεσολογγίου, Άρτας, Ζηρού, Ηγουμενίτσας, Δωδώνης, Φλώρινας, Πέλλας, Διδυμοτείχου, Καρπενησίου, Δομοκού, Ιστιαίας Αιδηψού, Μουζακίου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ελασσόνας, Αχαρνων, Βάρης Βουλας Βουλιαγμενης, Ελληνικού Αργυρουπολη, Μήλου και ο Δημος Αραδίππου Λάρνακας Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου