Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Τέλη Απριλίου οι εκλογές

 Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα
Για μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου, τοποθέτησε την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί: Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».
Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα τραγική, σημείωσε πως παρ' όλο που σχηματίστηκε μια συμμαχική κυβέρνηση, συνεχίζεται και οξύνεται το συμβατικό κομματικό παιχνίδι. Πρόσθεσε μάλιστα πως η αβεβαιότητα γενικεύεται και έχει ήδη απλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη, ενώ επισήμανε πως «η σχεδόν υφεσιακή κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ευρώπη το 2012 επηρεάζει ακόμη πιο αρνητικά την ελληνική οικονομία, π.χ. τις εξαγωγές».
Υπογράμμισε επίσης ότι το μέλλον της χώρας δεν θα κριθεί στις εκλογές, αλλά από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα.
Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα o εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η προσυμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου μπορεί να αλλάξει, σε συνάρτηση με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ομολογιούχων για την περικοπή του χρέους.

Διευκρίνισε πάντως ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου