Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται νέες μειώσεις και περικοπές στις τράπεζες

 Το θέμα της μείωσης του λειτουργικού κόστους για αρκετές από τις ελληνικές τράπεζες, έχει ανοίξει πλέον για τα καλά...

Το θέμα της μείωσης του λειτουργικού κόστους για αρκετές από τις ελληνικές τράπεζες, έχει ανοίξει πλέον για τα καλά. Στόχος; Να περιορισθούν, κατά το δυνατόν, τα έξοδα, καθώς η τρέχουσα συγκυρία θεωρείται και είναι από τις δυσκολότερες και τις κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών. 
Ήδη, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με επιστολή της προς το Σύλλογο Εργαζομένων, τον καλεί σε συζητήσεις, έως τα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να βρουν κοινά αποδεκτούς τρόπους, ώστε να επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζεται επισήμως ως εκδοχή η μείωση των μισθών.
 Κάτι το οποίο, όμως, έγινε στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία, από 1ης Ιανουαρίου, ανακοίνωσε μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 15%.Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι δεν θα είναι μόνο οι απολαβές που θα θιγούν.
 «Χέρι» θα μπει και στα δίκτυα των καταστημάτων, όπως έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται στην περίπτωση της Millenium κι όπως αναμένεται να γίνει, εν ευθέτω χρόνω, και στην περίπτωση της ενιαίας τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση Alpha – Eurobank, αλλά και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, που δεν είναι αμιγώς τραπεζικά. Κι έπεται συνέχεια, εξίσου ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου